Ga naar de inhoud

De Tourmanager-ploeg van Rune Herregodts: "Philipsen kan ook de halve sprintkansen benutten"

Rune Herregodts moet nog twee plekjes invullen in zijn Sporza Tourmanager-ploeg.

Rune Herregodts is niet alleen een groot wielertalent, hij is ook een snuggere gast en een fervent speler van de Sporza Wielermanager. De ideale man dus om zijn ploeg voor te stellen voor de Tour. In de podcast Kopman licht hij zijn keuzes toe.

Rune Herregodts won in zijn jonge wielercarrière al de Ronde van Drenthe en een etappe in de Ruta del Sol, maar laat zich ook naast de fiets niet onbetuigd. Het afgelopen voorjaar paste hij voor de Sporza Wielermanager, maar nu doet hij opnieuw mee.

 

"In het voorjaar was ik begonnen met een ploeg samen te stellen, maar ik kwam niet tot een team waar ik tevreden van was, dus had ik het snel opgegeven. Nu is het me wel bijna gelukt."

 

"Ik ben nog een beetje aan het schuiven. Ik moet nog twee renners vinden, waaronder nog iemand van drie miljoen."

 

Vermoedelijk wordt dat drie miljoentje iemand van Israel-Premier Tech. "Bij de goedkope renners moet je zoeken naar renners die toch eens hun eigen kans mogen gaan. Ik denk bijvoorbeeld aan Hugo Houle of Krists Neilands", zegt Herregodts.

Rune Herregodts: "In de Dauphiné leek het soms dat Vingegaard zich moest inhouden voor Roglic."

Ben O'Connor is heel constant, en door regelmatig in de top 10 te eindigen kan je veel punten sprokkelen.

Rune Herregodts

Wat de duurdere renners betreft, gaat Herregodts voor logische keuzes als Pogacar en Van Aert, maar voor Roglic heeft hij geen plaats. De jonge renner van Sport Vlaanderen geeft de voorkeur aan de Deense medekopman van Jumbo-Visma.


"Je moet ergens het verschil proberen te maken natuurlijk. In de Dauphiné was Vingegaard echt goed bergop, het leek soms dat hij zich moest inhouden voor Roglic. En hij heeft vorig jaar bewezen dat hij drie weken aankan."


"Ik kies ook voor Ben O'Connor en Geraint Thomas. Beiden waren goed in de voorbereidingskoersen. O'Connor is sowieso heel constant, en door regelmatig in de top 10 te eindigen kan je veel punten sprokkelen."


"Thomas is minder constant, maar kan wel boven zichzelf uitstijgen. Ik denk dat hij een kandidaat voor het podium is."

Herregodts: "Geraint Thomas kan boven zichzelf uitstijgen. Hij is een kandidaat voor het podium."

Jakobsen biedt in de pure sprints de grootste zekerheid op een of twee ritzeges.

Rune Herregodts

Philipsen en Jakobsen voor de sprints

Voor de sprinters kijkt Herregodts vooral naar de Lage Landen.

 

"Jasper Philipsen heb ik bezig gezien op het BK en de Ronde van België. Die rijdt echt heel goed rond. Op dit parcours kan hij met zijn conditie ook de halve sprintkansen benutten."

 

"Voor de echte sprints biedt Fabio Jakobsen de grootste zekerheid op een of twee ritzeges, zeker gezien zijn goede lead-out. Hij is misschien iets duurder dan andere sprinters, maar dat vind ik hem wel waard."

 

Herregodts heeft ook voor heel wat aanvallers gekozen in zijn ploeg. "Er zijn veel ritten waar ik van denk dat de vlucht naar de finish zal gaan. Quinn Simmons bijvoorbeeld. Hij heeft al twee bergklassementen gewonnen dit jaar en zal ook nu regelmatig meezitten met de vlucht."

 

Om zich bij een minicompetitie aan te sluiten wacht de jonge Belg nog tot zijn ploeg helemaal op punt staat. "Ik wil eerst zorgen dat ik een goede ploeg heb, pas dan ga ik kijken in welke minicompetitie ik me kan aansluiten."

 

"Sowieso ga ik niet te veel opscheppen tegen mijn vrienden als ik win, want er komt altijd wel een portie geluk bij kijken. Volgende keer kan het dus zomaar andersom zijn", besluit Herregodts.

Luister hier naar de tweede aflevering van Kopman: