Nederlandse BMX'ers slaan EK in België over wegens "onveilige baan"

  Zoek niet naar Oranje op het EK BMX.

  De Nederlandse BMX'ers passen voor het EK in Dessel. De bondscoach ontdekte tijdens een training dat de Antwerpse piste "niet veilig" is en besloot de Belgische editie aan zich te laten voorbijgaan. "De tijd is voorbij dat we de voorschriften naast ons neer kunnen leggen."

  Na een training op het BMX-parcours in Dessel sloeg bondscoach Martijn Jaspers alarm. De baan is volgens de Nederlander te smal om een EK op te organiseren. 

   

  "Wij zijn van mening dat de BMX-sport zich de afgelopen jaren zodanig heeft ontwikkeld dat diverse banen niet meer geschikt zijn voor de snelheden die de renners tegenwoordig ontwikkelen", zegt Jaspers.

   

  "Wij hebben dit aangekaart bij de UEC. Hun antwoord geeft ons niet het vertrouwen dat de problemen zodanig worden opgelost dat de wedstrijden op een veilige manier op een topniveau kunnen worden verreden.’’

   

  ’Wij betreuren dit besluit enorm en weten dat wij hiermee veel sporters en fans verdriet doen. Toch geven we zo een signaal dat de tijd voorbij is dat we de voorschriften van BMX-accommodaties naast ons neer kunnen leggen."

  BMX