Ga naar de inhoud

Emotioneel eerbetoon aan Amy Pieters voor start NK, winnares Markus: "Ik hoop dat ze trots is"

De ploeggenoten kwamen voor de start bij elkaar om een eresaluut te brengen aan Amy Pieters.

Het Nederlands Kampioenschap wielrennen begon met een mooi eerbetoon aan de uittredende kampioene Amy Pieters, die nog revalideert nadat ze eind vorig jaar door een val in een coma was geraakt. Alsof het zo moest zijn, won met Riejanne Markus een van de boezemvriendinnen van Pieters.

Tijdens een training in de voorbereiding op het seizoen kwam Amy Pieters zwaar ten val en belandde ze in een coma. Wekenlang vocht ze voor haar leven, mét succes. Maar nu wacht de zware volgende stap: leren lopen, eten, praten ...

 

Pieters was er dan ook niet bij bij de start van het nationale kampioenschap, dat ze vorig jaar had gewonnen. Maar haar collega's zijn haar niet vergeten. Met een mooie montage werden de hoogtepunten uit de carrière van Pieters in herinnering gebracht.

 

Er werd ook een cheque overhandigd met een eerste bedrag van de crowdfundingactie die voor Pieters is opgestart. Hiermee moet alvast een deel van de vele medische kosten gedekt worden.

Ploeggenoten tonen het Amy-shirt dat grote donateurs krijgen.

Winnares en vriendin Markus: "Ik mis haar in de koers"

De SD Worx-ploegmaats van Amy Pieters deden er alles aan om de titel in de ploeg te houden, maar het was uiteindelijk Riejanne Markus die zegevierde op de VAM-berg. Markus is zelf ook een goeie vriendin van Pieters, dus het werd alsnog een emotionele zege.

 

"Vorig jaar heb ik de titel van Amy nog gevierd een dag na de wedstrijd. Ik mis haar al het hele jaar naast mij in de koers", zegt de renster van Jumbo-Visma bij de NOS.

 

"Ik denk heel veel aan haar. Ik heb dat ik haar een beetje recht kan doen met deze trui en dat ze trots op mij is."