Ga naar de inhoud

Na zes succesvolle seizoenen verlaat "clublegende" Sadio Mané Liverpool voor Bayern München

Sadio Mané (30) speelt volgend seizoen voor Bayern München. De Senegalese aanvaller verlaat Liverpool, waar hij 6 jaar speelde en veel prijzen won. Bij de Rekordmeister moet hij de opvolger van Robert Lewandowski worden, die niet meer voor de club wil spelen.

Mané kwam aan op Anfield Road in de zomer van 2016, 6 jaar later verlaat hij Liverpool met een volle prijzenkast. 

 

De Senegalees won de voorbije jaren onder meer de Premier League, de Champions League, het WK voor Clubs, de FA Cup en de League Cup. Hij hoopt nu hetzelfde te doen voor Bayern München, waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekende.

 

Mané kwam 269 keer in actie voor de Reds en was daarin goed voor 120 doelpunten en 38 assists. "Hij verlaat Liverpool als een clublegende", schrijft Liverpool op zijn website.

 

"We bedanken Sadio voor alles wat hij voor de club deed en wensen hem uiteraard het beste in de toekomst. Hij was een vernietigend effectieve speler met een aanstekelijke persoonlijkheid. Hij zal terecht de geschiedenis ingaan als één van de beste Liverpool-aanvallers ooit."

 

In München moet Mané (één van) de opvolger(s) worden van Robert Lewandowski. De Poolse doelpuntenmachine gaf eerder aan niet meer voor de club te willen spelen. Liverpool haalde met de Uruguayaan Darwin Nunez al een opvolger voor Mané in huis.

"Had geen twijfels bij Bayern"

De keuze voor Bayern München was voor Mané naar eigen zeggen een "gemakkelijke". "Ik ben heel blij om eindelijk bij deze club te kunnen spelen. Deze uitdaging is de juiste stap voor mijn carrière en ik voel veel vertrouwen van het Bayern-bestuur."

 

"We hebben al een tijdje contact en ik voelde veel interesse. Ik wil veel prijzen pakken met Bayern, ook in Europa. Ik ben ook fan van deze club van in mijn periode bij RB Salzburg, toen ik veel matchen van hen zag. Er waren dan ook geen twijfels bij mij." 

Ik wil veel prijzen pakken met Bayern, ook in Europa.

Sadio Mané
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.