Clubicoon Manuel Neuer blijft tot 2024 in het doel van Bayern München staan

In tegenstelling tot spits Robert Lewandowski twijfelt Manuel Neuer niet aan zijn toekomst bij Bayern München. De 36-jarige doelman heeft zijn contract bij de Duitse recordkampioen tot juni 2024 verlengd. Hij poseerde voor al zijn trofeeën die hij al won in Beieren, een indrukwekkende verzameling.

De club maakte vanochtend de handtekening van Neuer, die in 2011 overkwam van Schalke 04, bekend. De 109-voudige international beleefde niets dan successen sinds zijn overstap.

Zo won hij naast 10 landstitels ook de Champions League (2x), de Duitse beker (6x), het WK voor clubs (2x), de Duitse Supercup (6x) en de UEFA Supercup (2x), persoonlijk werd hij 2 keer verkozen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga (2011, 2014). Met Duitsland werd hij in 2014 wereldkampioen.


"Ik ben erg blij dat ik mijn pad kan vervolgen bij Bayern", sprak de keeper. "We hebben opnieuw een zeer goed team, waarmee we voor alle prijzen kunnen spelen. Als keeper, aanvoerder en leider wil ik een steunpilaar zijn bij het bereiken van onze doelen."

"We willen onze landstitel verlengen en zullen proberen om opnieuw de beker en de Champions League te winnen", klonk het nog.

Bij Bayern vinden ze Neuer beter dan Thibaut Courtois. "Manuel Neuer is de beste keeper ter wereld en speelt al jaren aan de internationale top. Het is een ongelooflijke prestatie om zo lang op zo'n hoog niveau te spelen. We zijn erg blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen", zei een tevreden voorzitter Oliver Kahn.

De club postte een pak tweets over de contractverlenging: