Ga naar de inhoud

Lewandowski out, Zirkzee in bij Bayern? "We gaan binnenkort in gesprek met hem"

 vr 13 mei 2022 18:04
Joshua Zirkzee
Blijft het bij één seizoen in Anderlecht voor Joshua Zirkzee?

Position switch? De geruchten over het vertrek van Robert Lewandowski bij Bayern München swingen de pan uit. Als ze kloppen, is er alvast één speler in de Jupiler Pro League die in zijn vuistje lacht: Joshua Zirkzee. "Zirkzee kan goede cijfers voorleggen", vertelt Bayern-coach Julian Nagelsmann over de spits van Anderlecht.

De geruchtenmolen over Lewandowski draait op volle toeren. De Poolse recordspits van Bayern München wordt veelvuldig gelinkt aan een vertrek. Zo zou Barcelona in poleposition liggen om de aanvaller te strikken.

 

Toch lijkt Julian Nagelsmann, de trainer van Bayern, zich geen zorgen te maken over  een vertrek van zijn goalgetter. "Robert maakt nog steeds deel uit van mijn plannen voor volgend seizoen. Ik maak me niet druk om de geruchten. Hij heeft nog een contract tot medio 2023 lopen bij ons."

 

"Ik zal geen veto stellen om Lewandowski bij de club te houden. Daar ben ik niet belangrijk genoeg voor. Als trainer moet je jezelf niet altijd te serieus nemen. Robert en ik onderhouden momenteel wel nog een goed contact."

Zirkzee deed het zeer goed in België. Daarom is hij ook interessant geworden voor andere clubs.

Julian Nagelsmann

Bij Anderlecht loopt er alvast een potentiële vervanger voor Lewandowski rond. Joshua Zirkzee zou deze zomer terug kunnen keren naar zijn Duitse moederclub. 

 

Nagelsmann kent zijn prestaties bij paars-wit: "Zirkzee werkte tot nu toe een goed seizoen af bij Anderlecht. Hij kan goede cijfers voorleggen aan ons. Dat is positief, maar daarom wordt hij ook een interessant transfertarget voor andere clubs." 

 

"Op dit moment is er nog geen knoop doorgehakt over zijn toekomst", geeft de Bayern-coach mee. "We gaan binnenkort met hem in gesprek om uit te pluizen wat de beste piste is voor zijn toekomst."

Gerelateerd: