Traditieclub Schalke 04 keert na één seizoen in 2e klasse terug naar de Bundesliga

 za 7 mei 2022 23:01
Schalke 04 mag weer naar de Bundesliga.
Schalke 04 mag weer naar de Bundesliga.

Schalke 04 heeft zich verzekerd van de promotie naar de Bundesliga. De traditieclub uit Gelsenkirchen keert zo na een jaartje in de Duitse 2e klasse al terug naar het hoogste niveau.

Schalke tuimelde vorig jaar na een dramatisch seizoen uit de Bundesliga, maar in de Duitse 2e klasse verging het de traditieclub beter. Op de voorlaatste speeldag heeft Schalke zich zaterdag verzekerd van een snelle terugkeer naar 1e klasse met een 3-2-zege tegen St. Pauli.

Het zag er nochtans lange tijd niet goed uit voor de Königsblauen. Igor Matanovic zette de bezoekers binnen 17 minuten op een dubbele voorsprong. Schalke kon pas na rust antwoorden. Twee treffers van Simon Terodde en de winning goal van invaller Rodrigo Zalazer zorgden voor een volksfeest in Gelsenkirchen.

Met Werder Bremen maakt ook die andere traditieclub die vorig jaar degradeerde nog kans op de promotie naar de Bundesliga. Werder telt 57 punten, net als Hamburg en Darmstadt, maar heeft wel nog een extra wedstrijd tegoed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.