Ga naar de inhoud

FC Zürich is na 13 jaar nog eens kampioen van Zwitserland

 zo 1 mei 2022 19:26

FC Zürich heeft in een rechtstreeks duel met concurrent FC Basel de titel in Zwitserland in de wacht gesleept, de 13e uit de clubgeschiedenis.

FC Zürich moet al sinds 2009 toekijken hoe FC Basel en Young Boys Bern de lakens uitdeelden. Maar de komst van de Duitser André Breitenreiter, ex-coach van onder meer Schalke en Hannover, bleek een gouden zet.

 

Plots vielen de puzzelstukjes wel in elkaar voor Zürich. Blerim Dzemaili, die onder meer furore maakte bij Napoli, keerde op zijn 36e terug naar zijn jeugdclub om hen naar een 13e titel te leiden, de 3e Zwitserse titel voor Dzemaili zelf.

 

Het verschil werd voornamelijk gemaakt door de Gambiaanse spits Assan Ceesay, die ook in de titelmatch tegen Basel een van de twee goals voor zijn rekening nam.

Er staan nog 4 matchen op het programma in Zwitserland, maar met 16 punten voorsprong kan Zürich niet meer bijgehaald worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.