Ga naar de inhoud

UEFA speelt voor Sinterklaas en geeft duizenden tickets gratis weg voor CL- en EL-finale

Om fans te bedanken voor hun steun tijdens de coronapandemie schenkt de Europese voetbalbond UEFA 30.000 gratis tickets weg voor de finales van de Champions League bij de mannen en de vrouwen, de finale van de Europa League en de finale van de Conference League. 

Op Zaterdag 28 mei wordt de finale van de Champions League gespeeld in het Stade de France in Parijs. Daar kunnen 75.000 toeschouwers binnen. Een ticket kan op dit moment gekocht worden voor prijzen tussen 70 en 690 euro, maar wie geluk heeft, kan ook gratis aanwezig zijn. 

 

Voor elk team dat de finale haalt, worden 20.000 tickets gereserveerd. 12.000 zijn voor neutrale fans. De UEFA zal 10.000 van het totaal van 75.000 tickets gratis uitdelen. 

 

Voor de finale van de Europa League deelt de UEFA 8.000 tickets uit aan fans van de twee clubs die de finale spelen.

 

Voor de finales van de Conference League en de Champions League bij de vrouwen zijn er elk 6.000 tickets. 

 

Het zijn de clubs die de gratis tickets toegewezen kregen door UEFA. Zij kunnen de gratis tickets verdelen aan hun trouwste fans: fans die al het langste een abonnement hebben of die al het meeste wedstrijden bijwoonden dit seizoen. De tickets uitdelen aan vips of sponsors is verboden.