Ga naar de inhoud

Supermakelaar Mino Raiola ontkracht (zelf?) overlijden: "Blijkbaar kan ik verrijzen"

 do 28 april 2022 14:30
Mino Raiola
Mino Raiola had de hele voetbalwereld in zijn telefoon zitten.

Opschudding in de voetbalwereld vanmiddag. Meerdere Italiaanse media meldden dat Mino Raiola, ongetwijfeld de bekendste makelaar uit de voetbalwereld, op 54-jarige leeftijd overleden was. Zijn entourage sprak dat vervolgens tegen. En ook vanop het Twitteraccount van Raiola kwam opeens een tweet: "Blijkbaar kan ik verrijzen." De gezondheidstoestand van de makelaar zou wel nog zorgwekkend zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Mijn huidige gezondheidsstatus voor diegene die het zich afvragen: woest omdat ze me voor de tweede keer in vier maanden tijd dood verklaren. Blijkbaar kan ik verrijzen."

 

Op geheel eigen wijze ontkracht supermakelaar Mino Raiola de berichten van (nochtans betrouwbare) Italiaanse media dat hij overleden zou zijn.

 

Ook zijn assistent José Fortes Rodrigues sprak dat tegen bij de NOS. "Hij ligt slecht, maar is niet overleden", laat hij weten bij de Nederlandse openbare omroep. 

 

Dat Raiola zélf de bewuste tweet de wereld instuurde, is overigens niet zeker. Want persbureau ANSA citeert de dokter van het San Raffaele-ziekenhuis die zegt "dat Raiola vecht voor zijn leven".

 

Begin januari werd de spelersmakelaar nog opgenomen in een ziekenhuis in Milaan voor een operatie na een zware longziekte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ex-makelaar van Lukaku

Mino Raiola is/was de zaakwaarnemer van sterren als Zlatan Ibrahimovic, Matthijs de Ligt, Paul Pogba en Erling Haaland. In het verleden was de Nederlander ook de makelaar van Rode Duivel Romelu Lukaku.


In 2020 werd Raiola in Nederland nog verkozen tot "meest invloedrijke persoon in de voetbalwereld". Hij haalde het in de verkiezing van magazine Voetbal International van onder meer Johan Cruijff.

Mino Raiola en Paul Pogba
Mino Raiola en Paul Pogba, toen de Franse international voor Juventus voetbalde.