Ga naar de inhoud

Axel Witsel bevestigt vertrek bij Dortmund: "Ik zal hier volgend seizoen niet meer zijn"

Het wordt koffiedik kijken bij welke club de Rode Duivel zich zal klaarstomen voor het WK in Qatar.

Axel Witsel stopt eigenhandig de geruchtenmolen. Onze landgenoot is aan zijn laatste weken bij de Duitse topclub Borussia Dortmund bezig. "Ik zal hier volgend seizoen niet meer zijn,", bevestigde de Rode Duivel vandaag na de verrassende thuisnederlaag tegen Bochum (3-4). 

Borussia Dortmund - 2e in de Bundesliga-stand - liet vandaag verrassend punten liggen tegen middenmoter Bochum (11e). Ondanks een hattrick van Erling Haaland, werd het 3-4 voor de bezoekers.

 

"We slikken te veel tegendoelpunten en dat zal volgend seizoen beter moeten", aldus Axel Witsel"Ik spreek over 'we', maar ik zal hier volgend seizoen niet meer zijn."   

 

Het was al langer duidelijk dat het aflopende contract van de 33-jarige verdedigende middenvelder bij de Borussen niet verlengd zou worden. Sky kwam begin vorige maand al met het nieuws op de proppen, maar bevestiging was er vooralsnog niet.   

 

Witsel maakte na het WK in 2018 de overstap van het Chinese Tianjin naar Borussia Dortmund. De Belg speelde er ruim 100 competitiewedstrijden voor Dortmund, waarin hij tien keer wist te scoren. 

 

Zijn toekomstplannen zijn nog niet bekend, al zou een overstap naar de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS) tot de mogelijkheden behoren