Antwerps slotoffensief komt te laat: Anderlecht verzekert zich van de derde plaats

  1. 44' - Doelpunt - Francis Amuzu (2 - 0)
  2. 14' - Doelpunt strafschop - Sergio Gómez (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Yari Verschaeren
  2. 84' - Doelpunt - Abdoulaye Seck (2 - 1)
  3. 82' - Verv. Francis Amuzu door Lisandro Magallán
  4. 72' - Geel - Pierre Dwomoh
  5. 71' - Verv. Alhassan Yusuf door Michael Frey
  6. 67' - Geel - Bogdan Mykhaylichenko
  7. 63' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Benson Manuel
  8. 61' - Verv. Sergio Gómez door Bogdan Mykhaylichenko
  9. 61' - Verv. Joshua Zirkzee door Yari Verschaeren
  14'penalty goalSergio Gómez1 - 0
  44'goalFrancis Amuzu2 - 0
  84'goalAbdoulaye Seck2 - 1

  De play-offs zijn een mager beestje voor het ambitieuze Antwerp. Het stamnummer 1 kon vandaag geen revanche nemen na de blamage thuis tegen Anderlecht (0-4). Integendeel: in een slappe eerste helft werd het relatief gemakkelijk op een dubbele achterstand gezet. Het slotoffensief - geregisseerd door Michael Frey - kwam te laat.

  Anderlecht - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 78e minuut kopt Miyoshi de 2-1 dan toch voorbij Van Crombrugge. Scheidsrechter Laforge moet echter naar de beelden gaan kijken en keurt het doelpunt toch af.
   
  • Man van de match: Francis Amuzu verkeert in bloedvorm. Voor de 2e keer op rij is de winger de matchwinnaar tegen Antwerp. Net voor de rust zorgde hij voor de dubbele voorsprong van Anderlecht.
   
  • Opvallend: Antwerp wist dan toch een keer het doel staan in de Champions Play-offs. Voor het eerst in deze minicompetitie wist The Great Old te scoren.

  Sergio Gomez trapt elfmeter binnen

  Brian Priske zette na de stevige pandoering in eigen huis onder meer Frey en Benson op de bank. Vooraan kreeg Samatta nog een keer zijn kans. De Tanzaniaan zag hoe De Laet het leer te simpel inleverde. Niet veel later ging Zirkzee na een mooie sleep tegen de grond: strafschop. Sergio Gomez liet het niet liggen.


  Anderlecht domineerde en Antwerp was onmondig. Het meeste gevaar kwam in die eerste helft van de voeten van Amuzu. Net voor de rust, na balverlies van Almeida, klopte Amuzu Butez in de korte hoek.

  Antwerp komt nog even terug in de wedstrijd

  Paars-wit zat in een zetel. Hoedt zag de 3-0 nog op vrije trap op de paal uit elkaar spatten. Met de inbreng van Frey kwam Antwerp dan toch eindelijk eens opzetten. 

   

  Om een nog onverklaarbare reden werd de 2-1 van Miyoshi nog afgekeurd. Geen 10 minuten later was het wel raak toen Van Crombrugge een hoekschop verkeerd inschatte. Seck kopte de 2-1 binnen. 


  Zo werd het nog even spannend, maar Anderlecht hield de 3 punten toch thuis. Het is zo zeker van de 3e plek. 

  Kana: "Nu voor die 2e plek gaan"

  • Ritchie De Laet: "Het was niet goed genoeg. Het waren 2 tegengoals in cadeauverpakking. Een van mij, waar ik altijd beter moet doen, en een van Almeida. Dat wordt in deze play-offs altijd afgestraft. Dat is momenteel het verschil. Als wij zo'n kleine kansen krijgen, dan gaat de bal er niet in. Iedereen moet gewoon meer vertrouwen hebben aan de bal. Iedereen verschuilt zich wat achter elkaar. Niet iedereen wil altijd de bal."
   
  • Brian Priske: "Het is een heel lang seizoen geweest. Er zijn heel veel dingen gebeurd op de Bosuil. Er was heel veel druk. Nu staan we in de play-offs en zijn we waarschijnlijk de slechtste ploeg. We spelen tegen goede tegenstrevers die in een goed ritme zitten. Dan is het natuurlijk moeilijk."
   
  • Marco Kana: "Als je 2-0 voor staat met zo'n voetbal, dan moet je de wedstrijd gewoon uitspelen. Jammer dat we dat doelpunt slikten. Ik denk dat we vooruitgang boeken. Nu moeten we gewoon voort gaan en voor die 2e plek gaan. Wij zijn Anderlecht, waarom niet? Als we zo spelen, dan kunnen de ploegen moeilijk van ons winnen."
   
  • Vincent Kompany: "We hebben hoog druk gezet en hadden een goede pressing. In de eerste helft was ons spel heel goed. In de tweede helft was het ritme wat uit de wedstrijd. Er gebeuren heel wat zaken in de wedstrijd, zoals bijvoorbeeld die VAR-interventie. Dat heeft ons wat uit ons ritme gehaald. Maar op defensief vlak waren we solide."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. De wedstrijd zit erop. Anderlecht is zeker van de 3e plek van de Champions Play-offs. In de 2e helft werd het nog even spannend na de treffer van Seck, maar Anderlecht steekt de 3 punten toch op zak.  .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Yari Verschaeren van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Abdoulaye Seck van Antwerp. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 84. GOAL! 2-1 Seck. Antwerp scoort dan toch en nu zal dat doelpunt niet worden afgekeurd. Van Crombrugge gaat onder de bal door en daar kan Seck van profiteren. Antwerp leeft plots nog.  .
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anderlecht, Lisandro Magallán erin, Francis Amuzu eruit
  7. tweede helft, minuut 80.
  8. Dan toch geen 2-1! De VAR komt tussenbeide en Nicolas Laforge gaat naar de beelden kijken. Het doelpunt wordt afgefloten voor buitenspel.  . tweede helft, minuut 79.
  9. tweede helft, minuut 78. GOAL! 2-1 Miyoshi. Antwerp heeft dan toch dat eerste doelpunt beet. Van Crombrugge kan eerst nog keren, maar in de herneming kopt Miyoshi de bal toch binnen.  .
  10. tweede helft, minuut 75. Toch nog eens een kans. Murillo zorgt voor de zoveelste scherpe voorzet. Aan de tweede paal komt Verschaeren maar net te laat. Anders stond het 3-0. Meteen daarna moet Van Crombrugge tussenkomen met een goeie ingreep.  .
  11. tweede helft, minuut 74.
  12. Gele kaart voor Pierre Dwomoh van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 72
  13. tweede helft, minuut 72. Frey komt er nog in. Priske zet nog een keer alles op alles. Hij gooit Frey in de strijd die naast Samatta in de spits zal spelen. Kan Antwerp een eerste keer scoren in de Champions Play-offs?  .
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Antwerp, Michael Frey erin, Alhassan Yusuf eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Anderlecht heeft de voet al een tijdje van het gaspedaal gehaald. De wedstrijd moddert dan ook wat aan. Veel kansen krijgen we niet meer te zien.  .
  16. tweede helft, minuut 67. Iets na het uur krijgen we de eerste gele kaart van de partij. Mykhailichenko is te laat met zijn ingreep op Benson.  .
  17. Gele kaart voor Bogdan Mykhaylichenko van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 67
  18. tweede helft, minuut 65.
  19. tweede helft, minuut 64. Zirkzee op het uur weer naar de kant. Kompany voert op het uur zijn gebruikelijke wissel door. Zirkzee komt naar de kant en wordt vervangen door Verschaeren. Mykhailichenko komt dan weer Gomez vervangen.  .
  20. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Antwerp, Benson Manuel erin, Michel Ange Balikwisha eruit