AnderlechtAntwerp
Nicolas Laforge
Lotto Park
19000

Antwerps slotoffensief komt te laat: Anderlecht verzekert zich van de derde plaats

do 12 mei 2022 23:45
2-1
  1. 14' - Doelpunt strafschop - Sergio Gómez (1 - 0)
  2. 44' - Doelpunt - Francis Amuzu (2 - 0)
  7. 82' - Verv. Francis Amuzu door Lisandro Magallán
  8. 84' - Doelpunt - Abdoulaye Seck (2 - 1)
  9. 90+2' - Geel - Yari Verschaeren
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 12/05/22 - 20:30
14'
Sergio Gómez
14'
1 - 0
44'
Francis Amuzu
44'
2 - 0
84'
Abdoulaye Seck
2 - 1
84'

De play-offs zijn een mager beestje voor het ambitieuze Antwerp. Het stamnummer 1 kon vandaag geen revanche nemen na de blamage thuis tegen Anderlecht (0-4). Integendeel: in een slappe eerste helft werd het relatief gemakkelijk op een dubbele achterstand gezet. Het slotoffensief - geregisseerd door Michael Frey - kwam te laat.

Anderlecht - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 78e minuut kopt Miyoshi de 2-1 dan toch voorbij Van Crombrugge. Scheidsrechter Laforge moet echter naar de beelden gaan kijken en keurt het doelpunt toch af.

• Man van de match: Francis Amuzu verkeert in bloedvorm. Voor de 2e keer op rij is de winger de matchwinnaar tegen Antwerp. Net voor de rust zorgde hij voor de dubbele voorsprong van Anderlecht.

• Opvallend: Antwerp wist dan toch een keer het doel staan in de Champions Play-offs. Voor het eerst in deze minicompetitie wist The Great Old te scoren.

Sergio Gomez trapt elfmeter binnen

Brian Priske zette na de stevige pandoering in eigen huis onder meer Frey en Benson op de bank. Vooraan kreeg Samatta nog een keer zijn kans. De Tanzaniaan zag hoe De Laet het leer te simpel inleverde. Niet veel later ging Zirkzee na een mooie sleep tegen de grond: strafschop. Sergio Gomez liet het niet liggen.

Anderlecht domineerde en Antwerp was onmondig. Het meeste gevaar kwam in die eerste helft van de voeten van Amuzu. Net voor de rust, na balverlies van Almeida, klopte Amuzu Butez in de korte hoek.

Antwerp komt nog even terug in de wedstrijd

Paars-wit zat in een zetel. Hoedt zag de 3-0 nog op vrije trap op de paal uit elkaar spatten. Met de inbreng van Frey kwam Antwerp dan toch eindelijk eens opzetten.

Om een nog onverklaarbare reden werd de 2-1 van Miyoshi nog afgekeurd. Geen 10 minuten later was het wel raak toen Van Crombrugge een hoekschop verkeerd inschatte. Seck kopte de 2-1 binnen.

Zo werd het nog even spannend, maar Anderlecht hield de 3 punten toch thuis. Het is zo zeker van de 3e plek.

Kana: "Nu voor die 2e plek gaan"

• Ritchie De Laet: "Het was niet goed genoeg. Het waren 2 tegengoals in cadeauverpakking. Een van mij, waar ik altijd beter moet doen, en een van Almeida. Dat wordt in deze play-offs altijd afgestraft. Dat is momenteel het verschil. Als wij zo'n kleine kansen krijgen, dan gaat de bal er niet in. Iedereen moet gewoon meer vertrouwen hebben aan de bal. Iedereen verschuilt zich wat achter elkaar. Niet iedereen wil altijd de bal."

• Brian Priske: "Het is een heel lang seizoen geweest. Er zijn heel veel dingen gebeurd op de Bosuil. Er was heel veel druk. Nu staan we in de play-offs en zijn we waarschijnlijk de slechtste ploeg. We spelen tegen goede tegenstrevers die in een goed ritme zitten. Dan is het natuurlijk moeilijk."

• Marco Kana: "Als je 2-0 voor staat met zo'n voetbal, dan moet je de wedstrijd gewoon uitspelen. Jammer dat we dat doelpunt slikten. Ik denk dat we vooruitgang boeken. Nu moeten we gewoon voort gaan en voor die 2e plek gaan. Wij zijn Anderlecht, waarom niet? Als we zo spelen, dan kunnen de ploegen moeilijk van ons winnen."

• Vincent Kompany: "We hebben hoog druk gezet en hadden een goede pressing. In de eerste helft was ons spel heel goed. In de tweede helft was het ritme wat uit de wedstrijd. Er gebeuren heel wat zaken in de wedstrijd, zoals bijvoorbeeld die VAR-interventie. Dat heeft ons wat uit ons ritme gehaald. Maar op defensief vlak waren we solide."

90+6'

De wedstrijd zit erop. Anderlecht is zeker van de 3e plek van de Champions Play-offs. In de 2e helft werd het nog even spannend na de treffer van Seck, maar Anderlecht steekt de 3 punten toch op zak.

90+2'
90+2'

90+1'

extra time

Zit het venijn nog in de staart? Antwerp krijgt nog 5 minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen.

84'
2-1
84'

GOAL! 2-1 Seck

Antwerp scoort dan toch en nu zal dat doelpunt niet worden afgekeurd. Van Crombrugge gaat onder de bal door en daar kan Seck van profiteren. Antwerp leeft plots nog.

80'
79'

Dan toch geen 2-1!

De VAR komt tussenbeide en Nicolas Laforge gaat naar de beelden kijken. Het doelpunt wordt afgefloten voor buitenspel.

78'

GOAL! 2-1 Miyoshi

Antwerp heeft dan toch dat eerste doelpunt beet. Van Crombrugge kan eerst nog keren, maar in de herneming kopt Miyoshi de bal toch binnen.

75'

Toch nog eens een kans. Murillo zorgt voor de zoveelste scherpe voorzet. Aan de tweede paal komt Verschaeren maar net te laat. Anders stond het 3-0. Meteen daarna moet Van Crombrugge tussenkomen met een goeie ingreep.

74'
72'
72'

Frey komt er nog in

Priske zet nog een keer alles op alles. Hij gooit Frey in de strijd die naast Samatta in de spits zal spelen. Kan Antwerp een eerste keer scoren in de Champions Play-offs?

69'

Anderlecht heeft de voet al een tijdje van het gaspedaal gehaald. De wedstrijd moddert dan ook wat aan. Veel kansen krijgen we niet meer te zien.