Ga naar de inhoud

Robert Lewandowski: "Ik wil weg bij Bayern München", lonkt Barcelona?

De kans is groot dat Robert Lewandowski tegen Wolfsburg zijn laatste match voor Bayern München heeft gespeeld. De Pool heeft aangegeven dat hij deze zomer graag wil vertrekken. Barcelona zou bereid zijn de transferprijs van 30 à 40 miljoen euro neer te tellen.

Tegen Wolfsburg verzekerde Robert Lewandowski zich met zijn 35e doelpunt van het seizoen van zijn 7e topschuttertitel, een evenaring van het record van Gerd Müller. Maar daar blijft het naar alle waarschijnlijkheid bij.

 

Lewandowski heeft aangegeven zijn contract bij Bayern, dat nog één jaar loopt, niet te willen verlengen. Hij hoopt dat de club wil meewerken om hem deze zomer te laten gaan, nu het nog geld voor hem kan innen.

 

"Ik kan bevestigen dat ik sportief directeur Hasan Salihamidzic mijn besluit heb overgemaakt. Ik ben er zeker van dat beide partijen aan de toekomst zullen denken en de beste oplossing zullen willen vinden."

 

Volgens het Duitse Sport1 ligt de toekomst van Lewandowski in Spanje. Barcelona zou, ondanks de financiële problemen, bereid zijn om de 35 à 40 miljoen euro die Bayern nog zou eisen, neer te tellen.