Premier League klassement

Peter Vandenbempt is lyrisch over Darwin Nuñez: "Ongelooflijk indrukwekkende spits"

 ma 13 juni 2022 13:50
Darwin Nuñez is op weg naar Liverpool.
Darwin Nuñez is op weg naar Liverpool.

De laatste punten en komma's moeten nog gezet worden, maar het ziet ernaar uit dat Darwin Nuñez de nieuwe nummer 9 van Liverpool wordt. Peter Vandenbempt zag de Uruguayaanse aanvaller al verschillende keren live aan het werk in de Champions League en is vol lof. "Nuñez in de handen van Jürgen Klopp: dat wil ik zien", klinkt het enthousiast.

Twee jaar geleden betaalde Benfica 24 miljoen euro - een clubrecord - voor Darwin Nuñez, die er toen een jaartje in de Spaanse tweede klasse had opzitten bij Almeria. Nu is het Liverpool dat op zijn beurt een recordbedrag betaalt voor Nuñez, die met een prijskaartje van  zo'n 80 à 100 miljoen de duurste transfer in de clubgeschiedenis wordt.

 

"Ik weet niet of hij 100 miljoen euro waard is. Dat is maar wat ze ervoor willen geven. En ik weet ook niet of hij 100 procent zeker zal slagen, maar met zijn profiel is alles wel voorhanden om te slagen bij het Liverpool van Jürgen Klopp", meent Sporza-voetbalcommentator Peter Vandenbempt.

Wat is dat dan, het profiel van Nuñez? "Het is een typische spits in de Uruguayaanse traditie, zoals Cavani of Suarez. Nuñez is zeer energiek en beweeglijk. Hij oogt misschien niet zo snel, maar kan wel snel sprinten en heeft ook een versnelling in de actie. Hij is krachtiger dan Cavani en Suarez."

 Op Bayern, waar je als commentator dicht bij het veld zit, kon ik hem van dichtbij zien en het is echt een onwaarschijnlijk imposante mens.

Peter Vandenbempt

"Ik zag hem al een keer of tien aan het werk en ik vind hem een ongelooflijke indrukwekkende spits. Hij heeft grote indruk op mij gemaakt. Op Bayern, waar je als commentator dicht bij het veld zit, kon ik hem van dichtbij zien en het is echt een onwaarschijnlijk imposante mens.  Met zijn 1,87 meter is hij ondanks zijn jonge leeftijd echt een beest."

"Zijn voetbal is ook zo: hij kopt krachtig en hij heeft ook een geweldige knal in zijn voeten. Het is ook een werkende spits, niet eentje die in de box staat te wachten. Hij neemt deel aan het spel en wijkt ook uit naar de hoeken om voorzetten te trappen."

 

"Wel een manco: hij mist nog vaak het overzicht, al kan dat ook wat egoïsme zijn. Vaak zal hij wanneer er betere opties zijn toch nog eens proberen te kappen en te trappen. Hij is heel gefocust op het maken van doelpunten."

"Hij kopt krachtig", zegt Peter Vandenbempt over Darwin Nuñez.
"Hij kopt krachtig", zegt Peter Vandenbempt over Darwin Nuñez.

"Zijn statistieken zijn fenomenaal"

Doelpunten dus. 47 heeft hij er gemaakt voor Benfica, in 84 wedstrijden. Dit seizoen scoorde hij 34 keer in 41 matchen, waarvan 6 goals in de Champions League. "Twee keer tegen Barcelona, één keer tegen Bayern, de winning goal tegen Ajax in Amsterdam en ook twee keer tegen Liverpool", weet Peter Vandenbempt.

"Hij kreeg wel eens het verwijt dat hij niet scoort tegen topclubs, maar dat blijft misschien niet meer overeind nu. Zijn statistieken zijn fenomenaal. Liverpool kennende zullen ze hem ook wel zeer intensief gevolgd hebben."

 

"Dat prijskaartje zal wel voor een enorme druk op zijn schouders zorgen. Maar met zijn manier van voetballen, zijn onwaarschijnlijke werkijver, zijn energie en power past hij zeker bij Liverpool."

Jürgen Klopp zal Darwin Nuñez kunnen inspireren. Ik denk dat hij een enorme evolutie zal doormaken.

Peter Vandenbempt

"Darwin Nuñez in de handen van Jürgen Klopp: dat wil ik zien. Het schijnt een zeer leergierige jongen te zijn en Klopp zal hem kunnen inspireren. Ik denk dat hij een enorme evolutie zal doormaken."

 

"Het is ook een jongen met het typische verhaal: afkomstig uit een arm milieu. Hij heeft zich vanuit de goot naar boven moeten knokken. Doorheen de jaren heeft hij karakter gekweekt. Hij heeft wel al wat knieproblemen gehad, maar daar was dit seizoen niks meer van te merken."

 

"Ik verwacht dat hij bij Liverpool de nummer 9 zal zijn. Hij rendeert het best als diepe spits, al kan hij ook spelen in een systeem met twee spitsen of vanaf de flank. Maar misschien zal hij wel wat tijd nodig hebben. Kijk naar Mané, die was ook niet top vanaf de 1e dag. Alleen kostte die ook geen 100 miljoen."

Gerelateerd: