Ga naar de inhoud

Fans van Warriors halen opgelucht adem: Curry doet gewoon mee in Game 4 van finale

 vr 10 juni 2022 07:03
Curry haalde het einde van de partij niet, maar sprak toen al min of meer geruststellende taal.
Op het eind van Game 3 ging Horford op het linkerbeen van Curry zitten bij een gevecht om de bal.

Stephen Curry, de vedette van Golden State, heeft gisteren verzekerd dat hij vandaag (vrijdag) zal meespelen in de vierde wedstrijd van de NBA-finale tegen Boston. Er stonden vraagtekens achter zijn naam, nadat op het eind van de verloren derde wedstrijd zijn linkerbeen geraakt was.

Meer nog dan de 116-100-nederlaag waren de Warriors bezorgd om de blessure van Curry, want die haalde het einde van de partij niet, toen Al Horford in een gevecht om de bal op het linkerbeen en de linkerenkel van Curry was gaan zitten.

Coach Steve Kerr voedde twijfels over de blessure, Curry dacht dat het niet zo erg zou zijn. Donderdag kon hij de supporters en basketballiefhebbers overal geruststellen. "Ik ga spelen. Dat is alles wat ik weet momenteel", antwoordde hij laconiek op een vraag naar zijn deelname.

"Ik weet dat ik zal spelen. Het zal er alleen van afhangen hoe mijn been zal reageren. We zien wel hoe ik me zal voelen."

 

Horford viel op 4 minuten van het einde van Game 3 zwaar op Curry. De dubbele MVP van 2015 en 2016  kroop moeizaam recht met een pijnlijke grimas, probeerde het nog een minuutje, maar verliet daarna het veld.

 

Het incident deed denken aan zijn voetverstuiking in maart, waardoor hij even out was. Zo erg was het niet, wist Curry: "Toen kon ik niet normaal wandelen, nu ging dat."

Hoe recupereert hij en probeert hij zich klaar te stomen voor de dienst? "Ik slaap ongeveer 10,5 uur en stop mijn been af en toe in een bak ijs."

Na 3 finalematchen leidt Boston met 2-1. Wie het eerst 4 keer wint, is kampioen.

Golden State - Boston 4-2 (best-of-7)
Golden State Boston 108-120 verslag
Golden State Boston 107-88 verslag
Boston Golden State 116-100 verslag
Boston Golden State 97-107 verslag
Golden State Boston 104-94 verslag
Boston Golden State 90-103 verslag
Gerelateerd: