Ga naar de inhoud

Golden State Warriors pakken uit in Game 2 en brengen NBA-finale weer in evenwicht

De Golden State Warriors hebben de bordjes in de NBA-finale weer in evenwicht gehangen. Stephen Curry en co wonnen game 2 met 107-88 tegen de Boston Celtics. Vooral in het derde quarter pakte de thuisploeg uit, onder andere met een buzzerbeater van Jordan Poole. Woensdagnacht staat de derde match op het programma, deze keer in Boston.

De eerste partij liep voor de Golden State Warriors niet volgens plan in eigen huis, maar vannacht tapte het team uit een ander vaatje. Hoewel, in het begin van de partij liep Boston opnieuw weg naar een voorsprong van 9 punten. Maar de Warriors panikeerden niet en gingen met een bonus van 2 punten de rust in.

 

En vooral na de pauze ontbonden de Warriors, onder leiding van Stephen Curry, hun duivels. "De prestatie van Curry in het derde quarter was waanzinnig", zei coach Steve Kerr achteraf. Hij was uiteindelijk goed voor 29 punten met onder andere 5 driepunters en 6 rebounds. 

 

14 van de punten van Curry kwamen er - niet toevallig - in Q3. De kers op de taart van het dominante derde quarter (35-14) kwam er met een buzzerbeater van Poole van bijna aan de helft van het terrein.

 

Daarna kon Boston geen vuist meer maken en zo staat het weer 1-1 in deze finale. De komende twee matchen zijn in Boston.

Voor de wedstrijd droegen de spelers en coaches van beide ploegen oranje T-shirts met het opschrift "end gun violence". "We willen zo iets doen om mensen meer bewust te maken", vertelde Warriors-coach Kerr. "Het hele land zou in actie moeten komen om het wapengeweld te stoppen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een waanzinnige buzzerbeater van Poole in Q3

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stephen Curry was goed voor 29 punten

Golden State - Boston 4-2 (best-of-7)
Golden State Boston 108-120 verslag
Golden State Boston 107-88 verslag
Boston Golden State 116-100 verslag
Boston Golden State 97-107 verslag
Golden State Boston 104-94 verslag
Boston Golden State 90-103 verslag