Ga naar de inhoud

Brian Priske biedt excuses aan na wanprestatie Antwerp: "Het was een schande vanaf de eerste minuut"

Brian Priske spaarde de harde woorden niet na Antwerp - Anderlecht. De Deense coach zag enkel het thuispubliek punten scoren, zijn spelers buisde hij één voor één. "Ik kan de fans enkel maar mijn excuses aanbieden voor deze prestatie."

Het turbulente seizoen van Antwerp dreigt in mineur te eindigen. Tegen Anderlecht ging het stamnummer 1 kansloos onderuit met 0-4. Er zal een half mirakel nodig zijn om de vierde plek nog te ontlopen.

 

Trainer Brian Priske zag dat zijn ploeg totaal niet op de afspraak was tegen paars-wit. "Alles is misgelopen vandaag, denk ik. Het was een schande vanaf de eerste minuut, bijna iedereen was onder niveau."

 

Opvallend genoeg bleef de Bosuil wel achter Antwerp staan. "Zij waren dan ook zonder twijfel de beste man", loofde Priske. "Ongelofelijk wat ze probeerden te doen. Ik kan hen alleen maar mijn excuses aanbieden. Ze steunden de ploeg op een schitterende manier in een moeilijke periode."

Sommige spelers mogen ook eens zelfkritisch zijn over hun manier van voetballen.

Vooral defensief was het voor Antwerp dweilen met de kraan open. Anderlecht kreeg alle ruimte om kansen bij elkaar te voetballen. Vooral Dorian Dessoleil gaf de goals cadeau.

 

"Die eerste twee tegendoelpunten waren veel te makkelijk", zag ook Priske. "Maar de derde en vierde deden eveneens pijn. Ach, we hebben gewoon veel te weinig duels gewonnen. Dan wordt het moeilijk tegen een goed Anderlecht."

 

De bezoekers deden Antwerp na rust helemaal dood met drie goals in zeven minuten. Priske had toen net bijgestuurd met een nieuw systeem. Trof hij schuld?

 

"Het is altijd het makkelijkste om dat te zeggen", haalde de Deen de schouders op. "Ik vind van niet. Het was gewoon schandalig verdedigd. Bepaalde jongens volgden hun man zelfs niet, maar lieten ze gewoon lopen. Oké, ik ben de baas en verantwoordelijk voor alles. Maar sommige spelers mogen ook eens zelfkritisch zijn over hun manier van voetballen."