Ga naar de inhoud

Alexander Zverev neemt ATP op de korrel voor nachtwerk in Madrid: "Verschrikkelijk"

Alexander Zverev kaartte het gebrek aan nachtrust in Madrid aan.

Alexander Zverev heeft na zijn verloren finale op het Masters 1000-toernooi van Madrid hard uitgehaald naar de ATP. De Duitser beklaagde zich over de planning op het Spaanse graveltoernooi, waar hij meermaals pas midden in de nacht naar bed kon.

"Iets wat ik moet zeggen, is dat de ATP verschrikkelijk werk heeft afgeleverd. Twee dagen geleden ging ik om 4 uur of 4.30 uur naar bed en gisteren was het 5.20 uur", zei Zverev, die dit weekend de dupe was van een aantal lange partijen en pas ver na middernacht klaar was.

"Voor een normaal iemand die naar bed gaat om 4 uur en 5 uur is het al moeilijk om wakker te blijven. En ik moet dan in de finale spelen tegen Carlos Alcaraz, op dit moment de beste speler ter wereld."

"Ik had geen coördinatie in mijn service en ook niet in mijn slagen. Ik miste twee supermakkelijke ballen, maar dat komt doordat alles bewoog in mijn ogen."

In februari van dit jaar kon Zverev in Acapulco pas om 5 uur een overwinning vieren. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, het gebeurt op wekelijkse basis. In Acapulco was ik wakker tot 8.30 uur en om eerlijk te zijn, heb ik er een beetje genoeg van."