Lichtgewicht niet licht genoeg: MMA-kampioen verliest titel op weegschaal

Charles Oliveira was te zwaar om zijn titel te verdedigen.

De Braziliaanse MMA-kampioen Charles Oliveira is nog voor zijn titelgevecht zijn titel kwijtgespeeld bij de lichtgewichten. Oliveira woog na twee pogingen nog altijd te veel volgens de regels.

De confrontatie tussen kampioen Charles Oliveira en uitdager Justin Gaethje is de blikvanger op de affiche van UFC 274.

 

Maar nog voor het gevecht is Charles Oliveira zijn titel al kwijtgespeeld, omdat hij op het officiële weegmoment te zwaar was.

 

De Braziliaan haalde alles uit de kast om het streefgewicht van 155 pond (70 kg) nog te halen. Eerst ging Oliveira naakt op de weegschaal staan, maar dan nog woog hij een halve pond te veel (ongeveer 250 gram). 

 

De UFC gaf hem dan nog een uur extra om de laatste grammetjes te verliezen, maar ook dat lukte niet. Oliveira mag morgen wel nog in actie komen, maar zijn titel is hij hoe dan ook kwijt. 

 

Justin Gaethje moet het gevecht wel nog winnen als hij zichzelf voor het eerst kampioen bij de lichtgewichten wil noemen. Als Oliveira wint, is de titel "vacant".

 

Bij UFC-gevechten wordt normaal gezien een marge van één pond gehanteerd, maar bij titelgevechten zijn uitzonderingen niet toegelaten.