Transfers JPL: Charleroi neemt Daan Heymans definitief over van Venezia

  Daan Heymans (rechts) speelde sinds de winterstop al voor Charleroi.

  De voorbereiding op het seizoen 2022-2023 is volop ingezet. Niet alleen op het veld, maar ook in de bestuurskamers wordt de nieuwe jaargang voorbereid. Op deze pagina vind je alle transfers in de Jupiler Pro League en de Scooore Super League.

  zomertransfers binnenland

  spinner
  1. 15 uur 07. Daan Heymans definitief naar Charleroi. Charleroi heeft met Venezia een akkoord bereikt over een definitieve overgang van Daan Heymans. De Belgische middenvelder werd sinds de winterstop al gehuurd door Charleroi, maar Heymans keert dus niet meer terug naar Italië. Hij tekende een contract tot 2025. .
  2. 03-07-2022.
  3. 11 uur 59. Charleroi doet zaken met Bayo: kopen van Gent, verkopen aan Watford. Aanvaller Vakoun Bayo verlaat Sporting Charleroi voor de Engelse tweedeklasser Watford, zo maakte de club zaterdag bekend. De 25-jarige Ivoriaan tekende er voor 5 seizoenen. AA Gent plukte Bayo vorige zomer weg bij Celtic om het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar hij kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Charleroi huurde Bayo in de winter als opvolger van Shamar Nicholson, plots trof hij elf keer raak in zestien competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten en schoof hem een contract voor vier seizoenen onder de neus. De doelpunten trokken echter ook de aandacht van buitenlandse clubs en Charleroi maakte de spits meteen te gelde. .
  4. 02-07-2022.
  5. 18 uur 08. Matej Mitrovic verlaat Club Brugge en keert terug naar HNK Rijeka. De Kroatische club HNK Rijeka heeft vrijdag de komst van Matej Mitrovic aangekondigd. De centrale verdediger verlaat Club Brugge op 28-jarige leeftijd en keert terug naar de club waar hij van 2013 tot 2017 al speelde. Tijdens de vorige periode waarin hij voor de Kroatische club speelde, won Mitrovic met HNK Rijeka een landstitel en twee bekers. Nadien verkaste hij naar Besiktas, waarop hij begin 2018 werd uitgeleend aan Club Brugge.  Blauw-zwart kocht hem later definitief over waardoor Mitrovic sinds juli 2018 definitief in de Jupiler Pro League speelde. In die periode stond hij 50 keer op het veld en kon hij vijf keer scoren. Daarnaast speelde Mitrovic al twaalf keer voor de nationale ploeg van Kroatië. Zijn laatste wedstrijd bij het elftal dateert wel al van 2019. .
  6. 09 uur 29. Cercle haalt Japanse international Ueda. Cercle Brugge heeft een opvallende transfer gerealiseerd. Het heeft een principeakkoord bereikt met de Japanse topclub Kashima Antlers omtrent de transfer van de Japanse international Ayase Ueda. De 23-jarige aanvaller ondertekent naar alle waarschijnlijkheid een contract tot juni 2026. Bij de huidige nummer twee in de Japanse J1 League is Ayase met tien doelpunten na achttien speeldagen topschutter. In 103 wedstrijden voor de club was hij goed voor 47 doelpunten en 5 assists. De transfer komt er wellicht in samenwerking met Monaco. .
  7. 01-07-2022.
  8. 18 uur 55. Seraing heeft de komst van de 23-jarige Sambou Sissoko aangekondigd. De Fransman komt over van Stade Reims, waar hij afgelopen seizoen acht keer op het veld stond in de Ligue 1. Sissoko kan ingezet worden als (verdedigende) middenvelder of als centrale verdediger. De Fransman werd geselecteerd voor de Franse U20. De polyvalente aanwinst ondertekent een contract van twee seizoenen bij Seraing. Maandag sluit hij aan bij de rest van het team. .
  9. 18 uur 54. Westerlo heeft een nieuwe naam toegevoegd aan het aanvallende compartiment: Dorgeles Nene. De spits is 19 jaar oud en wordt voor een jaar gehuurd van Salzburg. .
  10. 30-06-2022.
  11. 21 uur 41. Kortrijk haalt Massimo Bruno weer naar België. KV Kortrijk is erg actief op de transfermarkt, want met Massimo Bruno kan het al een 6e versterking voorstellen. Bruno speelde in België voor Anderlecht en Charleroi, maar vorig seizoen verdiende de 28-jarige winter zijn kost in Turkije, bij Bursaspor. Hij tekent een contract voor 3 jaar. .
  12. 20 uur 52. Sergio Conceiçao, zoon van Sergio Conceiçao, naar Seraing. Een grote naam zal terug op de wedstrijdbladen van de Jupiler Pro League verschijnen: Sergio Conceiçao heeft een contract getekend bij Seraing. Niet de ex-speler van Standard, wel een van zijn 5 zonen, die dus dezelfde naam draagt. Conceiçao is een rechtsachter, die op zijn 25e nog geen palmares om van te duizelen kan voorleggen. Seraing neemt hem over van Estrela Amadora, een Portugese tweedeklasser. "Ik ken Luik goed, want ik woonde hier op mijn 14e toen mijn vader voor Standard speelde. Ik kon ook in de eerste klasse in Portugal spelen, maar ik wou liever naar hier komen. Ik volg het Belgische voetbal nog goed." .
  13. 09 uur 37. Davino Verhulst keert terug naar België. Antwerp heeft zich versterkt met een oude bekende: doelman Davino Verhulst. De 34-jarige Oost-Vlaming komt over van het Griekse Apollon Smyrnis en ondertekende op de Bosuil een overeenkomst voor twee seizoenen. Verhulst lijkt bij de Great Old de doublure van eerste doelman Jean Butez te moeten worden. Hij kwam bij Apollon Smyrnis in de Griekse eerste klasse in het voorbije seizoen dertien keer in actie. Voordien speelde hij voor Beveren, Racing Genk, het Nederlandse Willem II, STVV en Lokeren. .
  14. 29-06-2022.