Ga naar de inhoud

Anderlecht huurt Sebastiano Esposito van Inter: "Spits met een groot potentieel"

Sebastiano Esposito: "Ik kijk er erg naar uit om dit seizoen voor RSCA te spelen."

Anderlecht heeft zijn voorhoede versterkt met Sebasiano Esposito. De 20-jarige Italiaan wordt voor één seizoen gehuurd van Inter, mét aankoopoptie. 

Na Lukas Nmecha en Joshua Zirkzee, die het Lotto Park waarschijnlijk zal verlaten, heeft Anderlecht opnieuw zijn heil gezocht in een huurspeler om de voorhoede te versterken.

 

Bij Inter weekt het de 20-jarige Sebastiano Esposito los voor één seizoen. De jonge centrumspits, die zijn jeugdopleiding genoot bij Club Napoli en Brescia, maakte in 2019 zijn debuut in de hoofdmacht van Inter.

 

Onder de vleugels van Rode Duivel Romelu Lukaku zette Esposito zijn eerste stapjes op het hoogste niveau. Eind 2019 kreeg hij van Lukaku zelfs zijn eerste doelpunt aangeboden: de Rode Duivel liet Esposito een strafschop nemen tegen Genoa.

 

De voorbije seizoenen werd Esposito uitgeleend aan SPAL en Veneza, en nu Lukaku terugkeert naar Inter, lijken de speelkansen voor de jonge Italiaan in Milaan niet te zullen verbeteren.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Verbeke: "Jonge spits met groot potentieel"

Bij Anderlecht moet Esposito in de voetsporen treden van Nmecha en Zirkzee. "Ik kijk er erg naar uit om dit seizoen voor RSCA te spelen. Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over deze club en de manier waarop ze erin slagen om jonge vooruitzichten te ontwikkelen", zei hij. 


"Ik ben ook blij dat ik vroeg in de voorbereiding bij de groep kan aansluiten, op die manier kunnen we ons samen klaarstomen voor de start van het seizoen."

 

Voor CEO Peter Verbeke is de derde zomertransfer een voltreffer. “Sebastiano is een jonge spits met een groot potentieel", klinkt het. "Hij beschikt over een groot technisch vermogen, is intelligent, denkt snel en kan zowel scoren als laten scoren." 

 

"Hij is sterk in de combinatie en kan ook zelf iets creëren. Allemaal kwaliteiten die goed matchen met het DNA van RSCA.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.