Wel Champions League-succes in het futsal: FC Barcelona is in finale te sterk voor Sporting Lissabon

FC Barcelona mag in het futsal een nieuwe Champions League-trofee in de prijzenkast zetten. In de finale werd Sporting Lissabon in de Letse hoofdstad Riga vlot verslagen met 4-0. Een Europees succes dus voor Barcelona, iets waar de supporters van de voetbalclub al sinds 2015 op wachten.

Net als vorig jaar maakten ook nu FC Barcelona en Sporting Lissabon weer uit wie de Champions League-trofee in het futsal zou winnen. Toen haalden de Portugezen het nog met 4-3, maar de Catalanen waren duidelijk op revanche belust.

 

Lozano - die alle Champions League-zeges van FC Barcelona als speler meemaakte - opende de score en nadien volgden ook nog doelpunten van Pito, Ferrao en doelman Didac Plana. 4-0 was ook meteen de eindstand, Sporting Lissabon had geen verhaal tegen de Spaanse overmacht.

 

De 3e plaats ging eerder op de dag nog naar Benfica dat in de troostfinale het Franse Asnières met 5-2 versloeg.