Ga naar de inhoud

BEKIJK: Halle-Gooik wint Futsal-Beker na briljante volley vanop eigen helft

Diogo trapte zich knap de geschiedenisboeken in.

Halle-Gooik heeft voor de vijfde keer de Belgische Futsal Cup gewonnen.  In de finale in Houthalen versloeg het Charleroi met 6-3. De Vlaams-Brabantse club - die volgend seizoen RSCA Futsal wordt - kon daarvoor onder anderen rekenen op aanvaller Diogo, die vanop zijn eigen helft scoorde met een heerlijke volley.

350 meegereisde supporters van Halle-Gooik zagen hoe hun ploeg de finale van de Belgische Futsal Cup meteen in handen namen. Nog voor de rust bouwde het al een voorsprong van 5-2 uit.

 

Vooral bij het doelpunt van aanvaller Diogo, ging het dak eraf in Houthalen. Net voor de rust pakte de Braziliaan uit met een heerlijke volley. Geen staalharde bal op de slof, wel een beheerste lob over de doelman. (Bekijk het doelpunt onder het artikel)

 

Na de rust controleerde Halle-Gooik de wedstrijd. Charleroi probeerde er nog wat spanning in te houden met een vroege tegentreffer, maar Halle-Gooik maakte er - met nog twee minuten op de klok - 6-3 van.  

 

Na successen in 2015, 2016, 2018 en 2019 wint Halle-Gooik voor de 5e keer de Beker van België. De Vlaams-Brabantse club, die volgend seizoen RSCA Futsal wordt, mikt nu nog op een 6de Belgische kampioenstitel.

Bekijk de loepzuivere lob van Diogo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.