Ga naar de inhoud

Janice Cayman kijkt al uit naar CL-finale tegen Barcelona: "We doen met Lyon niet onder"

De Red Flame is de meest recente Gouden Schoen.

Bij de mannen valt het nog af te wachten welke Belg(en) de finale van de Champions League halen, bij de vrouwen weten we sinds zaterdag dat Janice Cayman er met Lyon zal bij zijn. "Hopelijk ben ik tegen dan weer helemaal fit, dat ik zoveel mogelijk minuten kan spelen."

Janice Cayman speelde in 2020 met Lyon al eens de finale van de Champions League (3-1-zege tegen Wolfsburg), maar toen kwam ze niet van de bank. Ze hoopt dat dat straks anders wordt in de finale tegen Barcelona.

 

"Zaterdag in de return van de halve finales tegen PSG heb ik niet gespeeld, omdat ik nog maar net terug ben uit blessure (een scheurtje in haar kuit, red). De match kwam nog te vroeg om effectief te spelen, maar ik ga er alles aan doen om in de finale zo lang mogelijk op het veld te staan."

 

Titelverdediger Barcelona wordt wel een vette kluif. "Ze zijn weer aan een heel sterk seizoen bezig. Het is een ploeg vol kwaliteiten, maar ik denk niet dat wij voor hen onderdoen. We zullen een plan maken om hen pijn te doen. Een finale geef je niet zomaar weg."

De apotheose van het Europese clubvrouwenvoetbal vindt op 21 mei in Turijn plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.