Janice Cayman bereikt met Lyon de finale van de Champions League, Barcelona is de tegenstander

 za 30 april 2022 23:28
Cayman
Janice Cayman, in het trainingspak in het midden, viert de kwalificatie voor de finale met haar ploegmaats.

Olympique Lyon heeft zich voor de 10e keer in 13 jaar voor de finale van de Champions League bij de vrouwen geplaatst. De ploeg van Gouden Schoen Janice Cayman, die op de bank bleef, won na de heen- ook de terugmatch tegen PSG. In de finale neemt Lyon het op tegen titelverdediger Barcelona.

Olympique Lyon is een vaste waarde  in de finale van de Champions League, maar vorig seizoen sneuvelde het al in de kwartfinales tegen PSG. Nu kon het wraak nemen op de landgenoten in een heruitgave van die clash in de halve finales.

 

Lyon had in de heenmatch vorige week een krappe 3-2-zege bij elkaar weten te voetballen. De Noorse Ada Hegerberg, in 2018 de eerste winnares van de Gouden bal, vergrootte de buffer na een kwartier tot 2 doelpunten.

 

Janice Cayman zag het vanaf de bank gebeuren. De Belgische Gouden Schoen is nog maar net hersteld van een blessure, die haar onder meer de heenmatch kostte.

 

PSG deed in de 2e helft via Katoto nog iets terug, maar Lyon-verdedigster Wendie Renard nam de laatste Parijse hoop weg.

In de finale, op 21 mei, neemt Lyon de handschoen op tegen titelverdediger Barcelona. Dat had dat finaleticket al min of meer op zak na de 5-1 uit de heenmatch. Wolfsburg won de return nog wel met 2-0, maar bij Barça waren ze nooit van slag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.