Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel: "Vandaag was misschien wel mijn beste dag ooit op de fiets"

Na 11 jaar wachten heeft een Belg opnieuw Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Remco Evenepoel is de opvolger van zijn vriend Philippe Gilbert en schrijft zijn eerste monument op zijn palmares. "Ik denk dat ik getoond heb dat ik tot de beste renners van de wereld behoor", glunderde Remco Evenepoel na de koers.

Remco Evenepoel reed weg bovenop La Redoute en gaf op fenomenale wijze iedereen het nakijken met een tijdrit van zo een 30 kilometer. Zijn vreugdetranen na de finish vertelden hoe blij hij was met zijn zege.

 

"Dit is een droom die werkelijk wordt. Ik voelde me goed en wou op La Redoute een  bom doen ontploffen. Dat heb ik kunnen volhouden tot aan de finish." 

"Met de wind op kop was het zwaar om te blijven gaan, maar ik wist dat iedereen al de hele dag had afgezien. Vandaag was misschien wel mijn beste dag op een fiets. En het was het best mogelijke moment om mijn beste dag te hebben", glunderde Evenepoel.

 

"Ik wil eerst mijn ploeg bedanken. Ze hebben me heel de dag uit de wind gezet waardoor ik veel energie kon sparen. Het is een zege voor de ploeg." 

 

"We komen uit een heel, heel moeilijke periode, maar vandaag tonen we dat we altijd The Wolfpack blijven: we blijven vechten en erin geloven."  

 

"Ik hoop ook dat iedereen die betrokken was bij die val oké is."

Nu voel ik eindelijk dat alles goed gaat, dat ik stabiel ben en opnieuw de beste Remco kan tonen sinds ik prof ben geworden.

Met de Clasica San Sebastian had Evenepoel al een klassieker op zijn palmares gezet, maar daar staat nu ook een monument bij. "Het is echt te gek voor woorden dat ik alleen kan aankomen in mijn favoriete koers met bijna een minuut voorsprong. Ik ben heel fier." 

 

"Bedankt aan iedereen die me gesteund heeft. Zeker na het moeilijke vorig jaar", vocht Evenepoel even tegen de tranen. 

 

"Ik heb mentaal en fysiek veel afgezien het laatste anderhalve jaar. Nu voel ik eindelijk dat alles goed gaat, dat ik stabiel ben en opnieuw de beste Remco kan tonen sinds ik prof ben geworden."

 

"Mijn familie, ploeg en vrienden hebben altijd geloofd dat ik op het hoogste niveau zou kunnen terugkeren. Ik denk dat ik vandaag kan zeggen dat ik opnieuw op het hoogste niveau zit en dat ik tot de beste van de wereld behoor."