Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel lacht: "Benen om te winnen? Zo'n vraag heeft me vorig jaar serieus genekt, hé"

 vr 22 april 2022 16:36
Remco Evenepoel gaf een ontspannen indruk tijdens de verkenning vanochtend.

Remco Evenepoel is nog altijd maar 22 jaar, maar hij staat al een tijdje te trappelen om Luik-Bastenaken-Luik in al zijn facetten te ontdekken. Zondag debuteert hij in de klassieker waar hij op training zo vaak van proeft.

"Of ik zondag kan winnen? Dat is de ambitie, maar hopelijk duurt mijn carrière nog lang en keer ik nog vaak terug. Als ik niet win, zal ik niet panikeren", glimlachte Remco Evenepoel op de persbabbel.

 

"Deze ploeg streeft het beste resultaat na. We zijn hongerig en we blijven vechten. We zijn hier niet als pelotonvulling en proberen te winnen", pepte hij zichzelf en zijn team na een matig voorjaar nog wat moed in.

 

"Of het frustrerend is dat de prestaties uit het verleden van onze ploeg zo snel vergeten zijn? We stonden er weer de jongste weken en we komen steeds dichter. Het is niet zo dat we nergens waren."

Ik voel me alleszins goed. Ik hoop dat ik op de afspraak kan zijn. Aan mijn voorbereiding kan het niet liggen. Ik ben ook niet echt ziek geworden.

Remco Evenepoel

De pollenallergie waar Evenepoel op de Muur van Hoei over sprak, zou hem geen parten mogen spelen. "Dat is niets nieuws, ik was gewoon wat te laat met mijn medicatie begonnen. Maar alles is onder controle."

 

Heeft Evenepoel de benen en het vertrouwen om de finale te rijden en te winnen? De vraag van onze reporter deed Evenepoel stevig gniffelen.

 

"Zo'n vraag heeft me vorig jaar serieus genekt, hé. Ik ga er dus voorzichtig op antwoorden", leek hij te zinspelen op de WK-heisa.

 

"Ik voel me alleszins goed. Ik hoop dat ik op de afspraak kan zijn. Aan mijn voorbereiding kan het niet liggen. Ik ben ook niet echt ziek geworden."

 

"Dat zijn dus alleszins geen excuses. Alles hangt af van de dag zelf. En als er fouten gebeuren, dan heb ik die alleen aan mezelf te wijten."

 

"Julian Alaphilippe en ik begrijpen elkaar bovendien goed en we weten hoe we het tactisch moeten spelen. We hebben veel opties en dat is een voordeel."

Gerelateerd: