Ga naar de inhoud

Standard eindigt zijn lijkbleek seizoen met trainersontslag

Standard heeft zichzelf veel tijd gegeven om een nieuwe coach te zoeken met het oog op komend seizoen. De Luikse club nam vandaag afscheid van Luka Elsner. Ook zijn assistent Serge Costa moet vertrekken. Het ontslag is allerminst een verrassing na een meer dan moeizaam seizoen voor de club dat eindigde met de 14e plaats.

Luka Elsner koos deze herfst voor een avontuur bij Standard. Hij verbrak daarvoor eenzijdig zijn contract bij KV Kortrijk. Maar veel plezier beleefde de trainer niet aan die overstap.

 

Toen hij overnam van Mbaye Leye stond Standard op plek 12, en uiteindelijk sloot hij het seizoen af op plek 14 met amper 36 punten. Uiteraard geen play-offs dus voor Standard en de club zal de komende weken dus gebruiken om al te zoeken naar een nieuw elan voor komend seizoen.

 

"Onze club wil Luka bedanken voor zijn inzet de laatste maanden en zijn professionalisme onder alle omstandigheden", klinkt het in de mededeling.

 

"Will Still en de rest van de sportieve staf zullen de komende weken de trainingen van onze eerste ploeg leiden."

 

Standard staat met het oog op volgend seizoen dus voor grote veranderingen. Sinds dinsdag is de club ook officieel in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij 777 Partners. Verwacht wordt dat de Amerikanen naast een nieuwe staf ook heel wat nieuwe spelers naar Luik zullen halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.