Alle cruciale fases in Parijs-Roubaix: van demonstratie Ineos tot twee keer pech Van Aert

  Al heel vroeg werd er koers gemaakt in deze Parijs-Roubaix. De hoofdrolspeler? Ineos Grenadiers. De voltallige ploeg ging al vroeg in de aanval en maakte het af met Dylan van Baarle. Zo ging het er vandaag aan toe. 

  1. Waaieralarm! Ineos Grenadiers breekt de koers vroeg open

  Na amper 50 kilometer steekt Ineos Grenadiers de boel in de fik. Zowat alle andere tenoren, met Van der Poel en Van Aert op kop, zijn op dat moment in slaap gedommeld. Ze knokken zich beetje bij beetje weer in koers. 

   

  "Het is anarchie", zeggen Karl en José in koor. 

  2. Hergroepering voor Wallers, Wout van Aert even verder met een andere fiets

  Vlak voor het Bos van Wallers komen de verschillende pelotonnetjes weer samen. Al staan er tijdelijk enkele vraagtekens achter de naam van Wout van Aert. Hij lijkt erdoor te zakken, maar dat is slechts schijn, want niet veel later blijkt dat Van Aert op een fiets van ploegmaat Timo Roosen reed. Na de fietswissel sluit hij in een mum van tijd weer aan. 

   

  Helemaal voorin is er een trio ontstaan: Mohoric, Pichon en Devriendt. Zij hebben na het Bos van Wallers iets meer dan 2 minuten voorsprong op het peloton. 

  3. Van Aert imponeert op Mons-en-Pévèle, grote groep van favorieten komt samen

  Verrassend moment voorin wanneer Tom Devriendt helemaal alleen vooraan komt. Medevluchter Pichon waait terug, de andere medevluchter Mohoric kent pech.

   

  Wout van Aert trekt intussen door op Mons-en-Pévèle en krijgt een mooi pakketje aan favorieten in zijn zog: Lampaert, Kung, Stuyven, Turner, Petit, Van der Poel, Pichon en Mohoric.

   

  Ook Dylan van Baarle is mee. De Nederlander geeft een hele sterke indruk. 

  4. Grijpt Lampaert zijn kans?

  Op iets meer dan 30 kilometer van de finish sluipen Dylan Van Baarle, Yves Lampaert en Matej Mohoric weg uit de groep der favorieten. "Een gevaarlijke situatie", ziet José De Cauwer meteen. 

   

  Ze gaan Tom Devriendt, die het intussen lastig krijgt, uit zijn lijden verlossen. In de achtergrond zijn het Küng, Van Aert en Stuyven die naar de koplopers willen. Ze zullen nooit meer voorin geraken.

  5. Van Baarle gaat solo

  Dylan van Baarle is duidelijk de sterkste van de dag. Hij laat zijn medevluchters Mohoric, Lampaert en Devriendt achter en trekt solo naar de piste in Roubaix.

  6. Van Baarle brengt zijn solo tot een goed einde, Van Aert wint sprint om de tweede plaats

  Parijs - Roubaix klassement

    naamploegresultaat
  1Dylan van BaarleIGD5:37:00
  2Wout van AertTJV+1:47
  3Stefan KüngGFC+1:47
  4Tom DevriendtIWG+1:47
  5Matej MohoricTBV+1:47
  6Adrien PetitIWG+2:27
  7Jasper StuyvenTFS+2:27
  8Laurent PichonARK+2:27
  9Mathieu van der PoelAFC+2:34
  10Yves LampaertQST+2:59

  Gerelateerd: