Ga naar de inhoud

Colombiaans voetbalicoon Freddy Rincon (55) is overleden na verkeersongeval

De voetbalwereld rouwt om het overlijden van Freddy Rincon. De 55-jarige ex-voetballer is bezweken aan de verwondingen die hij opliep tijdens een verkeersongeval. Rincon maakte sier bij de Colombiaanse nationale ploeg en speelde ook voor Napoli, Real Madrid en Corinthians.

Met zijn 1m88 was Freddy Rincon in de jaren 90 een imposant figuur op het middenveld van de Colombiaanse nationale ploeg. 

 

Hij kreeg dan ook niet voor niets de bijnaam "El Coloso de Buenaventura."

 

Rincon groeide bij Colombia uit tot aanvoerder en scoorde 17 keer in 84 interlands. Hij nam deel aan de WK's van 1990, 1994 en 1998. Samen met Carlos Valderrama (dat andere Colombiaanse icoon) deelt Rincon het recordaantal WK-wedstrijden (10) voor Colombia.

 

Eergisteren werd Rincon met zijn auto aangereden door een bus. Volgens Colombiaanse media was de auto met Rincon door het rood licht gereden.

 

De gewezen topvoetballer liep een ernstig hoofdletsel op waaraan hij overleden is in het ziekenhuis van Cali.

 

De 4 andere passagiers in de wagen van Rincon en de buschauffeur raakten ook gewond. Maar zij zijn volgens de Colombiaanse media wel nog in leven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.