Ga naar de inhoud

Port of Antwerp blijft voetbalclub Antwerp trouw als sponsor: "In goede en kwade dagen"

Port of Antwerp is een vaste waarde op de reclamepanelen van het Bosuilstadion.

Na de aanstelling van Marc Overmars bij Antwerp heeft de club een handvol sponsors zien afhaken. De Haven van Antwerpen doet dat niet en kijkt zelfs uit naar een nieuwe samenwerking. "Port of Antwerp wil samen met Antwerp bouwen aan een respectvolle club waar ongepast gedrag niet getolereerd wordt", legt voorzitster Annick De Ridder uit.

Tien dagen geleden kwam Antwerp met opmerkelijk nieuws. Oud-international Marc Overmars - ontslagen bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag - komt de club versterken als sportief directeur. Een handvol sponsors Old besliste daarop om een einde te maken aan de samenwerking met The Great Old. 

 

De Haven van Antwerpen, een van de grote sponsors ook van Antwerp FC,  wil zover niet gaan.

 

"We zijn met Port of Antwerp sponsor in goede en kwade dagen. We komen onze huidige jaarverbintenis tot het einde van het seizoen dan ook na", licht Annick De Ridder, voorzitster van de Raad van Beheer, toe.

"Voldoende garanties gekregen"

Port of Antwerp heeft de beslissing genomen na gesprekken met de club.

 

"We dragen bij de haven good governance hoog in het vaandel", gaat Annick De Ridder voort.

 

"Op basis van de contacten met RAFC en de beslissingen die de Raad van Bestuur van RAFC heeft genomen, hebben we voldoende garanties gekregen. De club zal het belangrijk ethisch en maatschappelijk thema met het nodige engagement en de nodige daadkracht aanpakken."

 

"Op die manier kijken we positief naar een verlenging van de samenwerking met Antwerp. Port of Antwerp wil samen met RAFC bouwen aan een respectvolle club waar ongepast gedrag niet getolereerd wordt."

 

"Uiteraard zullen we bij onderhandelingen voor een verlenging van de sponsorovereenkomst dit engagement meenemen."

We kijken positief uit naar een verlenging van de samenwerking met Antwerp.

Annick De Ridder (Port of Antwerp)