Ga naar de inhoud

Tim Declercq voor comeback: "Ook voor mij is het een raadsel waar ik sta in koers"

The Wolfpack kan vanaf morgen weer rekenen op Tim Declercq.

Na anderhalve maand zonder competitie mag Tim Declercq (Quick Step-Alpha Vinyl) morgen voor het eerst dit voorjaar een rugnummer opspelden in een klassieker. "Ik weet niet of ik zo gigantisch veel verschil maak voor de ploeg", zegt Declercq daags voor zijn rentree in Dwars door Vlaanderen.

Door een ontsteking van zijn hartzakje mocht Tim Declercq 3 weken lang geen fiets aanraken.

 

De alom geprezen werkkracht van Quick Step-Alpha Vinyl hoopte zich nog klaar te kunnen stomen voor Parijs-Roubaix. Maar 2,5 week vroeger dan verwacht maakt Declercq morgen al zijn opwachting in Dwars door Vlaanderen.

 

"Het gaat redelijk goed met mij", opent Declercq. "Ik heb geen symptomen meer gehad, anders zou ik morgen niet in actie komen."

Hoe staat Declercq er conditioneel voor? "Ik heb 2 goede stages achter de rug, in Calpe en op Mallorca. Ik legde ook een goede 15 minuten-test af."

"Mijn voorbereiding is niet ideaal geweest. Op training gaat alles wel goed, maar dat is natuurlijk nog niet hetzelfde als een wedstrijd."

 

"Het is ook voor mij een raadsel waar ik morgen zal staan."

Tim Declercq zoals we hem kennen: in zijn beukende stijl.

Rijdt Declercq de Ronde? "Enkel als ik meerwaarde ben"

De voorbije weken haalden analisten de afwezigheid van Declercq als reden aan voor de mindere prestaties van Quick Step-Alpha Vinyl in de klassiekers.

 

"Het is mooi om te horen dat mensen zeggen dat de ploeg mij mist. Maar ik weet niet of ik zo gigantisch veel verschil maak voor de ploeg."

 

"De ploeg kreeg al af te rekenen met veel pech: veel renners werden ziek, anderen raakten betrokken bij valpartijen."

 

"Als je in het hedendaagse wielrennen een paar procentjes minder bent, dan weerspiegelt zich dat meteen in de uitslagen."

Ik weet niet of ik zo gigantisch veel verschil maak voor de ploeg

Tim Declercq

Bestaat de kans dat Declercq zondag aan de start zal staan van Vlaanderens Mooiste? "De Ronde van Vlaanderen is de mooiste klassieker in België. Ik zou liegen als ik zeg dat ik er niet bij wil zijn", zegt Declercq.

"Maar als ik start, moet ik wel een meerwaarde zijn. Als ik morgen merk dat ik maar op 80 of 85 procent van mijn kunnen ben, dan is het logisch dat ik de Ronde niet rijd."

 

Wanneer weet Declercq of hij in de Ronde-selectie zit? "Die knoop zal morgen of donderdag doorgehakt worden. We willen in elk geval niet overhaast te werk gaan."