Meesterknecht Tim Declercq hervat in Dwars door Vlaanderen na hartproblemen

De meesterknecht van Quick Step-Alpha Vinyl bleef meerdere weken aan de kant met een onsteking van zijn hartzakje.

De hartproblemen van Tim Declercq horen tot het verleden. De goedlachse meesterknecht van Quick Step-Alpha Vinyl kan weer aan koersen denken: morgen is hij al van de partij in Dwars door Vlaanderen. Na zijn opgave in de Ronde van de Algarve in februari bleef hij aan de kant met pericarditis, een ontsteking van het hartzakje.

Declercq (33) moest na de eerste dag in de Ronde van de Algarve (half februari) opgeven. De reden was verre van banaal: pericarditis, een ontsteking van het hartzakje. De dokters stelden hem gerust dat er op de lange termijn geen problemen zijn, maar Declercq moest wel meteen voor enkele weken aan de kant.

Zijn afwezigheid was volgens analisten in de Extra Time Koers na het openingsweekend een van de redenen waarom het minder draaide voor de ploeg van Patrick Lefevere in het klassieke voorjaar tot nu.

 

Vanaf morgen zal Declercq evenwel weer kilometers kunnen malen voor zijn kopmannen, Yves Lampaert zal alvast tevreden zijn. Lampaert won DDV in 2017 en 2018.

"Natuurlijk zijn we zeer verheugd dat Tim Declercq weer zijn opwachting maakt bij ons", zegt ploegleider Tom Steels. "Tim werkte hard aan zijn comeback, trainde hard en we kunnen niet wachten om hem weer in actie te zien." 

Nog in de ploeg morgen: Fabio Jakobsen, Stijn Steels, Jannik Steimle, Zdenek Stybar en Bert Van Lerberghe.