Ga naar de inhoud

Ronaldo is op zijn hoede voor Noord-Macedonië: "Het wordt een zeer moeilijke wedstrijd"

Morgenavond spelen Portugal en Noord-Macedonië voor een plekje op het WK.

In het Estadio do Dragao in Porto zal het morgenavond moeten gebeuren voor het Portugese elftal. Enkel Noord-Macedonië staat nog tussen hen en een ticket naar Qatar deze winter. Van onderschatting is er in elk geval geen sprake bij de Portugezen.

Het wordt dus geen duel tegen de Europese kampioen Italië, maar wel tegen Noord-Macedonië. Toch wordt de play-offfinale zeer ernstig genomen. "Voor ons is deze wedstrijd een kwestie van leven of dood", aldus Ronaldo op een persconferentie. 

 

"De mensen denken misschien dat Noord-Macedonië een makkelijke tegenstander is, maar ik denk dat het een moeilijke wedstrijd wordt. Ik roep de supporters dan ook op om ons massaal te steunen."

 

Bondscoach Fernando Santos onderschrijft de boodschap van zijn sterspeler: " Ze kunnen gevaarlijk zijn op de counter en hebben individueel talent met Eljif Elmas en Enis Bardhi. We moeten tegen Noord-Macedonië spelen alsof we tegen Italië spelen."