Ga naar de inhoud

Ine Beyen: ""Godfather" Lefevere zal zeker deuren openen voor vrouwenwielrennen"

Patrick Lefevere zet zijn schouders onder AG Insurance NXTG.

Met AG Insurance NXTG waagt Patrick Lefevere zich dan toch aan een sprong in het vrouwenwielrennen. Een goede zaak, vindt analiste Ine Beyen. "Het vrouwenwielrennen is hot, het was hét moment om de stap te zetten."

"Waarom nu wel? Waarom nu niet?", lachte Patrick Lefevere bij de voorstelling van AG Insurance NXTG, de uitgebouwde vrouwenploeg waar hij mee zijn schouders onder zet. 

 

En die mening deelt Ine Beyen met de manager van Quick Step-Alpha Vinyl. "Lefevere is een goede businessman en weet dat de tijd rijp was om voet aan wal te zetten", zegt ze. "Het vrouwenwielrennen is hot."

 

"Het was nu het moment om het te doen. Hij heeft lang genoeg gewacht, tot het bijna urgent werd. En nu is het dus groot nieuws. Iedereen kraait ernaar en dat heeft het vrouwenwielrennen nodig."

 

Maar niet alleen voor de aandacht is de investering van Lefevere belangrijk. "Hij is zowat de "Godfather" van het wielrennen. Hij zal ongetwijfeld deuren openen voor het vrouwenwielrennen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn."

Lefevere is een goede businessman en weet dat de tijd rijp was om voet aan wal te zetten.

Ine Beyen

Lefevere wou tijdens de persvoorstelling niet spreken over "het vrouwelijke Quick-Step". "Dit is de ploeg van AG Insurance. Ik heb geprobeerd om het budget bijeen te krijgen", zei hij.

 

"Maar ik verwacht dat ze er op termijn naar zullen streven om één ploeg te worden", stelt Beyen. "Nu is het eerst een transitiejaar om op termijn meer en meer te verstrengelen. Hoe meer WorldTour-ploegen ook een vrouwenploeg hebben, hoe beter."

 

AG Insurance NXTG heeft met Jolien D'hoore en Natascha Knaven ook voldoende ervaring in huis om een jeugdwerking op te starten. "Daar was echt nood aan", zegt Beyen.

 

"Het is belangrijk om toekomstgericht te denken, bottom-up. Je moet rensters scouten en gestaag laten groeien. Nu komen veel rensters op hun 19 jaar al bij een WorldTour-ploeg en hebben ze nog weinig om naar te streven."

 

"Een tussencategorie is broodnodig om de motivatie van de rensters hoog te houden. Als je nog hogerop kan raken op een jonge leeftijd, dan heb je nog iets om naar te streven en zal je carrière ook langer duren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.