Bronchitis houdt Julian Alaphilippe weg uit Milaan-Sanremo, Fabio Jakobsen debuteert

Quick Step-Alpha Vinyl mist wereldkampioen Julian Alaphilippe in Milaan-Sanremo. De Fransman sukkelt met een bronchitis en moet verstek laten gaan. Fabio Jakobsen is er wel voor het eerst bij in La Primavera.

Geen Julian Alaphilippe dus zaterdag in de koers die hij won in 2019 en waarin hij ook al 2e (2020) en 3e (2017) werd. De Fransman was onlangs nog actief in de Tirreno, maar sukkelt nu met een bronchitis en is niet klaar om te koersen.

Quick Step-Alpha Vinyl rekent in zijn afwezigheid op de Italianen Andrea Bagioli, Davide Ballerini en Mattia Cattaneo, de Deen Mikkel Honoré, de Fransman Florian Sénéchal, de Tsjech Zdenek Stybar en de Nederlander Fabio Jakobsen.

Vooral die laatste is al het hele seizoen in topconditie, met 6 overwinningen. In een sprint heeft Jakobsen misschien wel de snelste benen van het peloton, maar in zijn eerste Sanremo wordt hij afwachten hoe hij de hellingen zal verteren.

 "We houden van Milaan-Sanremo en kijken er elk jaar naar uit hier te starten", blikt ploegleider Davide Bramati vooruit. "Dit jaar zit het ons echter niet mee. Onze kansen zakken omdat we niet kunnen rekenen op Julian. We hopen dat hij snel kan herstellen.

"We hebben een jonge ploeg, met ook Fabio erbij. Hij kende een uitstekend seizoen tot dusver en neemt voor het eerst deel. We horen misschien niet bij de favorieten zaterdag, maar zijn wel heel gemotiveerd."