Ga naar de inhoud

Olympische helden Michèle George, Manon Claeys en jumpingploeg gelauwerd op EquiGala

Michèle George en Manon Claeys vielen dinsdagavond in de prijzen op het Equigala.

Op het EquiGala, dat jaarlijks de Belgische uitblinkers in de paardensport in de bloemetjes zet, zijn verschillende helden uit Tokio in de prijzen gevallen. Paralympische medaillewinnaars Michèle George en Manon Claeys wonnen elk een award en ook de bronzen jumpingploeg werd gelauwerd.

2021 was een uitstekend jaar voor de Belgische paardensport. Op de Olympische Spelen in Tokio won de jumpingploeg brons, een eerste Belgische medaille in de paardensport sinds Montreal 1976. Een succes dat op het EquiGala dinsdagavond bekroond werd met de award voor Prestatie van het Jaar. 

 

Ook op de Paralympische Spelen kon afgelopen zomer het succes niet op. Dressuuramazone Michèle George pakte tweemaal goud, Manon Claeys deed met tweemaal brons ook een stevige duit in de zak. George werd op het gala beloond met de trofee voor Atlete van het Jaar, Claeys won de Juryprijs.

George: "Mijn boodschap is: geef nooit op"

In haar dankwoordje richtte Michèle George zich in de eerste plaats tot haar paard: "Aan mijn merrie zou ik deze prijs als eerste opdragen. Het is een fantastisch dier, waaraan ik heel veel te danken heb."

Daarna richtte ze zich tot alle aanwezigen: "Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Dat is een boodschap die ik aan iedereen zou willen meegeven. Als het even moeilijker gaat - met de economie vandaag is het niet makkelijk - denk er dan aan dat het misschien niet de zon is die je licht kan geven, maar wel een sterretje. Denk daar maar eens over na."

"Enkele jaren geleden had ik nooit gedacht dat ik hier ging staan, maar ik ben er blijven in geloven. Heb hard getraind en hard gewerkt. Mede dankzij jullie allemaal sta ik hier. Een grote dankjewel."
   

Alle laureaten op het EquiGala:

  • Rookie van het jaar (uitzonderlijk drie winnaars): de Belgische Children jumpingploeg (goud op EK), de Belgische Juniors jumpingploeg (goud op EK) en de Belgische Young Riders jumpingploeg (goud op EK)
  • Paard van het jaar: Quel Homme de Hus van Jérôme Guéry (brons op de Spelen en winst op GP van Knokke)
  • Juryprijs: Manon Claeys (2x brons op Paralympische Spelen in Tokio)
  • Team van het jaar: Belgische vierspan mannenploeg (brons op EK)
  • Atleet van het jaar: Michèle George (2x goud op Paralympische Spelen in Tokio)
  • Prestatie van het jaar: Belgische jumpingploeg (brons op Olympische Spelen in Tokio)