Ga naar de inhoud
Programma/uitslagen Manon Claeys
individueel kwalificaties 3e - 72,853 punten
team kwalificaties zat 10 uur
team finale zon 11 uur (evt)
individueel finale 3e - 75,680

Manon Claeys heeft na individuele test nu ook brons in vrije kür beet

 ma 30 augustus 2021 10:13

Manon Claeys heeft voor de tweede keer deze Spelen brons veroverd in de dressuur. Na de individuele test afgelopen donderdag, werd ze nu ook derde in de vrije kür (graad IV). Het goud was voor de Nederlandse Voets.

Manon Claeys heeft ons een land een zesde medaille bezorgd op de Paralympische Spelen. Onze landgenote en haar paard San Dior 2 werden knap derde in de vrije kür. De tweede bronzen medaille al op deze Spelen voor Claeys.

Claeys won afgelopen donderdag al brons in de individuele test bij haar debuut op de Paralympische Spelen. Toch moest de kers op de taart nog volgen.

In de vrije kür werd meteen duidelijk dat zilver het hoogst haalbare zou zijn. De Nederlandse Sanne Voets zette meteen een monsterscore neer. Claeys deed haar oefening zonder druk en zette ook een knappe score neer: 75.680, goed voor een voorlopige tweede plaats. 

 

Toch was het nog even bang afwachten. De Zweedse Etzner Jakobsson ging nog over onze landgenote en met de Braziliaan Riskalla moest de nummer twee van de individuele test nog komen.

Maar Claeys hield stand en mag zo een tweede bronzen medaille in haar prijzenkast hangen. Een knappe prestatie van onze landgenote.

Manon Claeys op de Paralympische Spelen
10:18
Bekijk hier de bronzen oefening van Manon Claeys:
10:06
Opnieuw Brons voor Claeys!

Manon Claeys heeft na haar bronzen medaille op de individuele test ook brons gepakt in de vrije kür. Onze landgenote behaalde een score van 75.680, goed voor een zesde medaille voor ons land.


Na haar bronzen medaille in de individuele oefening, kreeg Manon Claeys vandaag weer een kans op een medaille. Onze landgenote zette met haar paard San Dior 2 een uitstekende oefening neer. Dat zag de jury ook. Die beloonde de para-amazone met een hoge score van 75.680. Goed voor een voorlopig zilveren medaille. Al moesten er nog wel twee atleten hun oefening doen.De Zweeds Etzner Jakobsson ging er al meteen over, dus was het nog bang afwachten tot de oefening van Riskalla, nog zilver op het individuele nummer. De Braziliaan wist zijn goede prestatie van afgelopen donderdag niet de herhalen. Brons dus voor Claeys.Het goud was voor de Nederlandse Sanne Voets die een monsterscore van 82.085 neerzette. De Nederlandse pakte ook al goud in de individuele oefening.

26/08/21
13:14
Brons voor Claeys!

Manon Claeys heeft België na het brons van Griet Hoet opnieuw eremetaal geschonken op de Paralympische Spelen. De para-amazone veroverde met haar paard San Dior 2 brons op de individuele oefening (Graad IV) in het dressuur.

Claeys legde een knappe oefening af en scoorde 72,853 punten, op dat moment goed voor de tweede plaats na de Braziliaan Rodolpho Riskalla. Er moesten wel nog enkele kleppers hun proef afleggen.

Een van die kleppers was de Nederlandse Sanne Voet. Zij leidde haar paard dominant naar het goud. Verder kwam niemand nog over de score van Claeys. Zo is ze bij haar eerste deelname aan de Spelen meteen goed voor een medaille. 

Maandag maakt ze ook in de vrije kür nog kans op eremetaal.

13:13
Bekijk de bronzen oefening van Manon Claeys:
13:08
Het was heel warm en mijn paard was wat gespannen. Dan moet je altijd wat compromissen sluiten, want het is en blijft een man, hé. Een medaille is mogelijk, maar het wordt nog spannend.
Manon Claeys
13:07
Manon Claeys na haar oefening: "Tevreden gezien de omstandigheden"
12:05
Claeys is voorlopig tweede na haar proef.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:30
Individuele dressuuroefening

Manon Claeys treedt vandaag aan in de individuele dressuuroefening (Graad IV). Claeys is bezig aan haar eerste Spelen en ambieert een top vijf. Als ze bij de top 8 eindigt plaatst ze zich ook voor de vrije kür, die vindt maandagochtend plaats.

23/08/21