Ga naar de inhoud
Michèle George doet het nu ook op de vrije kür.
Programma/uitslagen Michèle George
individueel test 1e
team kwalificaties zat 10 uur
team finale 5e
individueel freestyle 1e 

GOUD! Michèle George verovert dubbel in het dressuur na een knappe vrije kür

 ma 30 augustus 2021 11:19

Michèle George heeft nog maar eens een gouden medaille aan haar paralympische prijzenkast toegevoegd. De amazone won na Londen 2012 en Rio 2016 opnieuw goud in het dressuur na een knappe vrije kür. Het is al de zevende Belgische medaille op de Paralympische Spelen.

Para-amazone Michèle George heeft haar favorietenstatus in het dressuur helemaal waargemaakt. Onze landgenote kwam als laatste in actie in haar categorie en deed 3 tienden beter dan de Nederlander Hosmar, goed voor een nieuwe gouden medaille.

George pakte vorige week al een eerste gouden medaille in de individuele test en wou vandaag de dubbel op haar naam schrijven.

Daarvoor moest ze wel beter doen dan de Nederlander Frank Hosmar, die met een score van 80.240 meteen de lat hoog had gelegd. Maar George en haar paard Best of 8 hadden een superdag. Dat zag de jury ook. Die beloonde George met een score van 80.590, goed voor een nieuwe gouden medaille. Een schitterende prestatie van de 47-jarige West-Vlaamse.

Onze landgenoot Kevin Van Ham kwam ook in actie. Hij wist niet te verrassen en werd achtste.

Michèle George: "Ik had het zo mooi niet durven te dromen"

"Men droomt wel eens. Ik ben de eerste om te zeggen dat je moet durven te dromen en erin geloven. Maar zo mooi had ik het zelfs niet durven te dromen", zegt George. 

 

"Het is vrij onwaarschijnlijk, maar ik ben super tevreden. Mijn merrie heeft een ongelofelijke job geleverd. Ik mag niet zeggen boven verwachtingen, want ik weet wat voor een potentieel ze heeft." 

 

"Maar op zo'n kampioenschap, met zoveel onvoorziene omstandigheden, is het een puike prestatie van haar. Ik ben zelfs een beetje sprakeloos."

Ik ben vooral ook heel blij voor België, dat ik deze gouden medaille aan het land kan schenken. 

Michèle George droomt zelfs al van Parijs. "Het kan alleen maar beter worden, we blijven trainen. Ik ben ontzettend gelukkig dat mijn merrie zo goed op mijn lijn zat."

 

"Het was voor mij ook een belangrijke "check" voor de toekomst en voor de africhting van mijn paard. Het is een eerste bouwsteen, waarop ik kan voortbouwen."

 

"Ik ben vooral ook heel blij voor België, dat ik deze gouden medaille aan het land kan schenken. Het maakt me supergelukkig en heel warm vanbinnen."

Michèle George op de Paralympische Spelen

11:20

Goud! Michéle George wint de vrije kür met 80.590

11:17

Daar is gouden medaille nummer twee! Ook in de vrije kür staat er geen maat op George

Michèle George heeft na Manon Claeys daarnet voor een tweede Belgisch succes gezorgd vandaag. Onze landgenote won de vrije kür met een score van 80.590, drie tienden beter dan de Nederlander Hosman. Na haar dubbele goud in Londen en haar gouden medaille in Rio is het het zoveelste succes van George in de dressuur.

26/08/21
15:47

GOUD! George pakt na Londen en Rio opnieuw goud

Michele George heeft haar favorietenrol helemaal waar gemaakt in de individuele dressuuroefening. Ze zette met 76,476 een monsterscore neer waar niemand nog aan geraakte. 

Na haar dubbele gouden medaille in Londen en haar goud in Rio pakt ze haar vierde Paralympische goud. Het is de bovendien de derde medaille voor België vandaag.

15:38

Kevin Van Ham doet het verdienstelijk en staat voorlopig 7e. Nog één ruiter te gaan, de Oostenrijkse Valentina Strobl. Kan zij het goud nog wegsnoepen voor de neus van George?

15:28

George heeft een medaille!

Voorlopig is nog niemand écht in de buurt kunnen komen van Michele George. De Britse Sophie Wells was zonet wel goed voor de tweede score, met 74,405. George heeft met nog twee ruiters te gaan al zeker een medaille, maar welke kleur wordt het.


Het is nu de beurt aan onze landgenoot Kevin Van Ham.

14:09

George met topscore op 1

Michèle George heeft - naar verwachtingen - een topprestatie neergezet in de individuele test-wedstrijd. De amazone viert uitbundig na afloop van haar proef, ook in haar entourage is de vreugde groot. Met haar score van 76.476, een persoonlijk record op dit onderdeel, gaat ze voorlopig aan de leiding met grote voorsprong. 

Er komen nog 9 ruiters aan de beurt, maar met deze score kunnen we een nieuwe Belgische medaille al bijna zeker opschrijven.

14:08

Bekijk de oefening van Michèle George:

14:07
13:37

Medaille voor Michèle George?

Michèle George begint als een van de favorieten aan de testwedstrijd in de paradressuur. Kan ze die favorietenrol verzilveren, of beter nog vergulden? Ook Kevin Van Ham komt in de groep van George in actie. Volg het hier met livestream.

23/08/21