Ga naar de inhoud

Quick Step-Alpha Vinyl met Evenepoel, Alaphilippe én Cavendish naar Tirreno-Adriatico

Hoeveel ritten kan The Wolfpack in Tirreno-Adriatico winnen?

Patrick Lefevre neemt een heus zwitsers zakmes mee naar Tirreno-Adriatico. Met Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel en Mark Cavendisch in de selectie, kan Quick Step-Alpha Vinyl op alle terreinen meedingen voor de overwinningen in de Italiaanse rittenkoers. Lees hieronder de volledige selectie.

Quick Step-Alpha Vinyl trekt met klinkende namen naar de 57e Tirreno-Adriatico, de Italiaanse rittenkoers die volgende week maandag begint.

 

Onder meer Remco Evenepoel, wereldkampioen Julian Alaphilippe en sprintbom Mark Cavendish zullen er de kleuren van de Wolfpack verdedigen.

 

Voor de 22-jarige Evenepoel wordt het zijn derde rittenwedstrijd dit seizoen. Vorige maand won hij al de Ronde van de Algarve en werd hij tweede in de Ronde van Valencia. Het wordt zijn eerste deelname aan de "Koers van de twee zeeën".    

 

Het team bestaat verder uit de Deense winnaar van de Ronde van Vlaanderen Kasper Asgreen, diens landgenoot Mikkel Honoré, de Italiaan Davide Ballerini en de Tsjech Josef Cerny.   

"Verschillende types voor verschillende ritten"

"Het is een mooi, maar hard parcours, waarin renners van allerlei types kansen hebben", zegt sportdirecteur Davide Bramati. "Voor de sprints hebben we Mark, meervoudig ritwinnaar hier, maar ook Julian en Remco kunnen volgende week voor goeie resultaten zorgen."


"Ondanks de openingstijdrit op de eerste dag (over 13,9 km), zullen de verschillen bovenin gemaakt worden op de Carpegna, een zware klim die we kennen uit de Giro (op de voorlaatste dag). We starten met veel vertrouwen en bekijken het dag per dag."