Ga naar de inhoud

Fabio Jakobsen: "Ik kijk uit naar de sprints tegen Jasper Philipsen"

Fabio Jakobsen boekte dit jaar al 4 zeges.

Fabio Jakobsen (25) is zondag een van de troefkaarten van Quick Step-Alpha Vinyl in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Nederlandse spurtbom won dit jaar al 4 keer en trekt na dit weekend richting Parijs-Nice, waar hij mag opboksen tegen een Belgisch raspaardje. 

Fabio Jakobsen werd in 2020 4e in Kuurne. De Nederlander had naar eigen zeggen toen al de benen om te winnen, maar zat wat opgesloten door de ploegtactiek. Ploegmakker Kasper Asgreen won na een solo.

 

"Of ik zondag plan A of plan B voor de ploeg ben? Ik ben een plan, maar ik weet niet welke letter", lachte Jakobsen op een digitaal persmoment.

 

"Ik vergelijk het met de editie die Kasper won: ik moet eten en drinken en klaar zijn als er gesprint wordt."

 

"We hebben in ons team altijd meerdere kanshebbers. Er is nooit gewoon een plan A en daarna niets."

 

Jakobsen won al 4 keer: 2 keer in Valencia, 2 keer in de Algarve. "Ik denk niet dat ik al beter ben geweest dan nu."

 

"Als ik nu niet win, dan denk ik niet dat ik het vroeger al gekund zou hebben. Het heeft gewoon te maken met ervaring en leeftijd."

Ik vergelijk het met de editie die Kasper Asgreen in 2020 won: ik moet eten en drinken en klaar zijn als er gesprint wordt.

Fabio Jakobsen over Kuurne-Brussel-Kuurne

"Cavendish? Jullie sturen aan op rivaliteit"

Zondag volgt Kuurne-Brussel-Kuurne, een weekje later begint Parijs-Nice. Dat hij er Dylan Groenewegen zal treffen, bezorgt Fabio Jakobsen "geen extra motivatie". De Nederlander begon evenwel spontaan over een andere concurrent.

 

"Ik kijk uit naar de sprints tegen Jasper Philipsen", zei hij over de tweevoudige ritwinnaar in de UAE Tour. "Wij zijn de jonge generatie die de oudere en ervaren sprinters wegduwt."

 

En daarna volgt in principe de Tour. Of wordt Mark Cavendish toch het sprintijzer in Frankrijk?

 

"Jullie sturen aan op rivaliteit tussen ons", richtte hij zich tot de journalisten. "Ik heb een planning richting de Tour, Mark heeft ook een schema."

 

"Maar zoals Patrick Lefevere gezegd heeft: als ik niet in vorm ben, dan kan Cavendish gaan. Uiteindelijk zal de beste sprinter altijd aan de start staan. Wij delen geen selecties uit in december."

Cavendish en Jakobsen.