Sweeck op weg naar de uitgang bij Pauwels Sauzen-Bingoal: "Momenteel te veel toppers in hetzelfde team"

Laurens Sweeck (28) won gisteren de Sluitingsprijs in Oostmalle.

Met een overwinning in de Sluitingsprijs van Oostmalle sloten Laurens Sweeck en Pauwels Sauzen-Bingoal het veldritseizoen op de gedroomde manier af. Toch lijkt het huwelijk tussen beide partijen stilaan tot een einde te komen. "Ik denk niet dat Laurens volgend seizoen nog voor dezelfde ploeg rijdt", vertelde vader Stefaan aan Play Sports.

Hoewel zandspecialist Laurens Sweeck gisteren nog eens als vanouds floreerde op zijn geliefkoosde ondergrond ging er in Oostmalle ook veel aandacht naar de onthullingen die vader Stefaan deed over de toekomst van zijn zoon. 

“Ik kan er nog niet echt iets over zeggen, maar ik denk niet dat hij volgend seizoen nog voor dezelfde ploeg rijdt. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt, maar dat zal de komende weken misschien wel duidelijk worden."

Er zitten momenteel te veel toppers in hetzelfde team. Dat is niet gezond voor het veldrijden.

Stefaan Sweeck over zoon Laurens

"De kans is wel groot dat hij nog tot Nieuwjaar bij dezelfde ploeg blijft", lichtte Stefaan Sweeck een tipje van de sluier. En daarna andere oorden opzoeken?

"Dat zou de bedoeling zijn. Ik denk dat het nodig is voor hem, maar ook voor de sport. Momenteel zitten er te veel toppers in hetzelfde team en dat is niet gezond voor het veldrijden."