Red Lions verliezen opnieuw in Hockey Pro League: "Ons product is nog niet af"

Loïck Luypaert (archief).

De Red Lions hebben tegen Argentinië voor de tweede opeenvolgende keer verloren in de Hockey Pro League. Speler Loïck Luypaert wil het verlies niet dramatiseren. "We zitten in een opbouwfase na een lange stage."

De Belgische hockeymannen gingen in Buenos Aires met 2-1 onderuit tegen Argentinië, ooit hun zwarte beest. De Lions zijn de titelverdediger in de Hockey Pro League, maar na twee nederlagen staan ze in de middenmoot van het klassement.

 

Na een 15-daags trainingskamp in Chili en Argentinië met het oog op het WK van 2023, willen de Lions het verlies niet dramatiseren. "Ons product is nog niet af, we zijn nog in ontwikkeling", verklaarde Loïck Luypaert na de nederlaag. "Maar we kunnen zeker beter dan wat we vandaag hebben laten zien tegen Argentinië."

 

Het einde van de wedstrijd was heel chaotisch, uiteindelijk verloren de Belgen na een late strafbal voor de thuisploeg. "We hadden deze speelstijl verwacht van de Argentijnen, die graag op de tegenaanval loeren en ons heel laag opwachten", zei Luypaert nog.

 

"Het is waar dat wij een beetje grinta misten in vergelijking met hen, maar zij komen net van zeven interlands op het Pan-Amerikaans kampioenschap, terwijl wij midden in onze ontwikkelingsfase zitten."

 

"De videoref die van de strafcorner een strafbal maakte en de scheidsrechters die in de laatste twee minuten de controle wat verloren, vormen voor mij momentopnames", vervolgde Luypaert. "Maar voordien moesten we al beter zijn."

We misten een beetje grinta, we zitten nog in een ontwikkelingsfase.

Red Lion Loïck Luypaert

Frankrijk wint van India

In de Pro League klopte Frankrijk trouwens verrassend topland India. Het speelde eerder ook al gelijk tegen Nederland "Dat verrast mij niet", aldus Luypaert. 


"Een jaar na de Olympische Spelen zitten veel teams in een opbouwfase, vaak met nieuwe bondscoaches en spelers."