Laatste Tour de France Wildcards gaan naar Franse ploegen TotalEnergies en B&B Hotels

Peter Sagan krijgt de kans om opnieuw een gooi te doen naar de groene trui in de Tour de France 2022.

De laatste plaatsen voor de Tour de France gaan naar de Franse wielerploegen TotalEnergies en B&B Hotels-KTM. Beide ploegen hebben een wildcard gekregen van de organisatie, voor deelname aan de 109de Tour. Die vindt plaats van 1 tot 24 juli.

De Slovaak Peter Sagan, drievoudig wereldkampioen, zal dan toch aan de Tour de France kunnen deelnemen. De Franse rittenkoers zal dit jaar op 1 juli in Kopenhagen op gang getrapt worden.

 

Zijn nieuwe ploeg TotalEnergies en het team B&B Hotels-KTM hebben vandaag de laatste twee wildcards in hun brievenbus gekregen.


De twee Franse ploegen komen bij al een rijk gevuld veld met 18 World Tour-ploegen, waaronder de Belgische teams Quick-Step Alpha Vinyl, Lotto Soudal, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux en de twee best gerangschikte UCI Pro Teams: het Belgische Alpecin-Fenix en het Franse Arkéa-Samsic.


Vorig jaar stonden 23 ploegen aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat was uitzonderlijk zo vanwege de moeilijkheden die sommige ploegen meemaakten door de gezondheidscrisis. Dat totaal is dit seizoen teruggebracht naar 22.