Ga naar de inhoud

Ajax-coach Ten Hag over zaak-Overmars: "Ik was verbijsterd, dit is rampzalig"

Ten Hag en Overmars werkten 3,5 jaar nauw samen.

De zaak rond Marc Overmars zindert nog hard na bij Ajax. Coach Erik ten Hag reageerde voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Vitesse voor het eerst: "De eerste gedachten gaan naar het leed van de vrouwen. Het raakt ons allemaal in het diepste van de ziel."

Enkele dagen geleden ontplofte er een bom bij Ajax. Marc Overmars, de succesvolle sportieve baas van de Nederlandse topclub, verliet de club na meerdere meldingen tegen zijn persoon over grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke collega's.

 

Ajax-coach Ten Hag, die jarenlang vruchtbaar samenwerkte met Overmars, sprak woensdagavond voor het eerst over de ophefmakende zaak. "We hebben ongelooflijk slechte dagen gehad, dat is duidelijk."

 

"Ik was totaal verbijsterd. Dit is rampzalig. Met name voor de gedupeerden, de vrouwen. Het leed dat hen is aangedaan, daar heb ik het moeilijk mee', vertelde Ten Hag. 

 

"Iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. Ik trek me dan wat terug en ben wat stiller dan normaal. Als trainer moet je natuurlijk energie uitstralen, maar de laatste dagen was dat moeilijk."

Dit is rampzalig. Met name voor de gedupeerden, de vrouwen. Het leed dat hen is aangedaan, daar heb ik het moeilijk mee.

Ajax-coach Erik ten Hag

Ten Hag en Overmars werkten 3,5 jaar nauw samen. "Ook daarom komt het hard aan", gaf hij toe. "Je leeft natuurlijk met hem mee, maar de eerste gedachten gaan toch naar het leed van de vrouwen."


"Het raakt ons allemaal in het diepst van onze ziel. We hebben er op dit moment mee te dealen, we moeten het verwerken. Ik had zelf al contact met Overmars, dat was zwaar. We zijn aan iets heel moois bezig en dat wordt zo onderbroken."

Het interview met Ten Hag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.