"Zouden Amerikaanse sterren net als Kim Meylemans de speelbal geworden zijn?"

  Na een rollercoaster van jewelste lijkt Kim Meylemans stilaan te ontwaken uit haar nachtmerrie. Ze verblijft in het olympisch dorp na bijzonder veel vijven en zessen. Bert Sterckx, een van onze reporters in China, duidt wat er precies gebeurd is.

  Kim Meylemans zit effectief in het olympisch dorp, weliswaar met de regels die gelden voor risicocontacten: een eenpersoonskamer, alleen trainen en eten. 

   

  Er verandert dus niet zoveel met het quarantainehotel waar ze zat, maar ze heeft nu het gevoel dat ze er weer bijhoort.

   

  Normaal gezien, en dat moet je hier echt wel zeggen, zal ze over 7 dagen weer normaal kunnen leven tussen de andere atleten, maar dit had anders moeten worden aangepakt.

   

  Ze is van het kastje naar de muur gestuurd met niet altijd de juiste info op het juiste moment. Daardoor werd ze zeer emotioneel en dat valt volledig te begrijpen.

   

  Het is een persoonlijk drama, maar anderzijds werden de regels gewoon gevolgd. Ze is in 48 uur een paar keer van hoop naar wanhoop geslingerd en dat doet iets met een mens. 

  Er verandert niet zoveel met het quarantainehotel waar ze zat, maar ze heeft nu het gevoel dat ze er weer bijhoort.

  Bert Sterckx

  Dat het niet de vrolijkste Spelen zouden worden, dat lag in de lijn der verwachtingen. Niemand is naar hier gekomen om te jodelen in de bergen of om bier te hijsen.

   

  Iedereen wist dat de regels streng zouden zijn en hoopte dat ze niet op hem of haar toegepast zouden worden. 

   

  Enkelingen maken het wel mee, in dit geval skeletoni Kim Meylemans uit België. Maar stel je nu eens voor dat dit met Amerikaanse supersterren als Mikaela Shiffrin of Shaun White zou zijn gebeurd?

   

  Dan ben ik benieuwd wat dit zou teweeggebracht hebben: de storm aan reacties op sociale media, de druk van de Amerikaanse broadcasters - die veel betalen - om toch iets te veranderen... 

   

  Zouden de atleten dan de speelbal geworden zijn van de organisatie?

  Bert Sterckx

  "Corona-maatregelen in Peking zijn draconisch"