Organisator Spelen Parijs 2024 mist Winterspelen in Peking door coronabesmetting

Tony Estanguet zal niet aanwezig zijn in Peking.

Tony Estanguet, de voorzitter van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, heeft positief getest op corona en zal niet naar de Olympische Winterspelen in Peking. Ondertussen loopt ook het aantal besmettingen in Peking op.

In 2024 komt de olympische vlam naar Parijs, maar Tony Estanguet, de voorzitter van het Franse organisatiecomité, zal de laatste olympische bijeenkomst in Peking niet kunnen bijwonen.

 

De drievoudige olympische kanokampioen heeft positief getest op het coronavirus en zal vrijdag niet op de openingsceremonie van de Winterspelen (4-20 februari) kunnen zijn. 

 

Er wordt een kleinere delegatie van het Franse organisatiecomité naar Peking gestuurd. Estanguet kon afgelopen zomer in Tokio wel de Olympische Spelen van 2021 bijwonen.

 

Ondertussen loopt in Peking het aantal coronabesmettingen rond de Winterspelen op tot 176 gevallen. Een ruime meerderheid van de nieuwe besmettingen werd vastgesteld bij mensen die in China toekwamen. De andere negen gevallen zijn geregistreerd bij personen die deel uitmaken van de gesloten olympische bubbel.   

 

Om nieuwe coronagevallen zo snel mogelijk op te sporen, moeten alle deelnemers aan de Winterspelen dagelijks een PCR-test laten afnemen. Wie positief test, moet in een speciaal quarantainehotel en mag dat pas verlaten na twee negatieve PCR-testen die zijn afgenomen met minstens 24 uur tussen beide controles.