Sofia Costoulas strijdvaardig na Australian Open: "Ik heb de wapens om toppers te kloppen"

Sofia Costoulas maakte deze week furore bij de junioren in Australië.

Ons land maakte deze week kennis met Sofia Costoulas. Het 16-jarige tennistalent greep net naast de overwinning in de Australian Open bij de junioren. Costoulas toonde zich veerkrachtig en blikte meteen ambitieus vooruit op de toekomst. "Ik heb de wapens om veel matchen te winnen tegen de beste speelsters."

De ontgoocheling was groot bij Costoulas na het verlies in de Australian Open-finale bij de junioren. Toch toonde onze landgenote zich meteen strijdvaardig. "Ik weet dat de weg nog lang is, maar ik ga hard blijven werken om op een dag te staan waar ik hoop te staan", onderstreepte ze na haar finale. 

 

"Ik vond het leuk om hier in Australië te spelen. Vooral de laatste twee dagen op de grote courts gaven me nog een extra duwtje motivatie."

 

Deze week was ook een uitstekende leerschool voor onze landgenote. "Ik heb veel ervaring opgedaan de voorbije week. Ik neem dit avontuur mee als bonus voor mijn verdere carrière."

In de 15.000 dollars spelen de meisjes veel tactischer. Junioren slaan vooral heel hard.

Sofia Costoulas

Costoulas, die 905e staat op de WTA-ranking, gaat de volgende maanden aan de slag op ITF-toernooien met een prijzenpot van 15.000 dollar. Daar zal ze oudere speelsters tegenkomen. Aansluitend hoopt ze zich te tonen op Roland Garros en Wimbledon.   

 

"Ik weet dat ik op belangrijke momenten kalm kan blijven. Ik heb de wapens om veel matchen te winnen tegen de beste speelsters (junioren). In de 15.000 dollars hebben de meisjes iets meer ervaring en spelen ze tactischer. Junioren slaan vooral heel hard." 

 

"Nu ga ik eerst twee weken trainen en dan vertrek ik voor de toernooien. Hopelijk kan ik veel matchen winnen en nog finales spelen", besloot ze.