Barcelona: "Ousmane Dembélé moet hier onmiddellijk vertrekken"

  Ousmane Dembélé heeft geen toekomst meer in Barcelona.

  FC Barcelona wil miljoenenaankoop Ousmane Dembélé zo snel mogelijk zien vertrekken. De 24-jarige Franse winger is in juni einde contract en weigert te verlengen.

  Dat het huwelijk tussen Barcelona en Dembélé spaak zou lopen, staat al een tijdje in de sterren geschreven.

   

  Al in de zomer zaten beide partijen om de tafel om hun toekomst te bekijken.

   

  "We hebben de gesprekken in juli 2021 opgestart. Gedurende zes, zeven maanden hebben we overlegd", zegt sportief directeur van Barcelona Mateu Alemany.

   

  "Wij hebben meerdere voorstellen gedaan om de speler bij ons te houden. Die aanbiedingen zijn systematisch geweigerd door zijn agenten."

   

  "Het lijkt ons duidelijk dat de speler niet verder wil in Barcelona en dus niet langer bij ons project betrokken wil zijn."

   

  "In die omstandigheden hebben we Dembélé en zijn agenten dus gezegd dat hij onmiddellijk moet vertrekken. We hopen hem voor 31 januari te transfereren, voor het sluiten van de wintermercato."  

  135 miljoen euro waard in 2017

  Ousmane Dembélé verkaste in de zomer van 2017 van Dortmund naar Barcelona, voor zo'n 135 miljoen euro.

   

  Op dat moment was hij de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Dembélé moest Neymar opvolgen, maar door heel wat blessureleed kon de Fransman de verwachtingen nooit inlossen. 

   

  Sinds eind november kwam Dembélé onder de nieuwe coach Xavi wel opnieuw boven water. In zes competitieduels deelde hij twee assists uit.

  "Wij willen geen spelers houden die ons project niet genegen zijn"